ESITYKSET

Esitykset siirtyvät kesään 2022

LIPUT 

Liput esityksiin tulevat myyntiin myöhemmin. Kesän 2021 esityksiin ostetut liput on mahdollista käyttää uusille esityspäiville.

HUOM! PAHENTUNEEN KORONATILANTEEN VUOKSI ESITYKSET SIIRTYVÄT VUOTEEN 2022. KESÄLLE 2021 OSTETTU LIPPU ON MAHDOLLISTA SIIRTÄÄ UUSILLE ESITYSPÄIVILLE. LIPUN OSTANEISIIN OTETAAN YHTEYTTÄ HETI KUN UUDET ESITYSPÄIVÄT VARMISTUVAT. 

Kuluvana vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta säveltäjä Joonas Kokkosen syntymästä. Juhlavuoden kunniaksi Kokkosen ooppera Viimeiset kiusaukset palaa jälleen Nilsiän Aholansaareen Teatro Productionsin tuotantona. Elokuussa teoksesta kuullaan kaksi konserttiversioesitystä Suomen eturivin taiteilijoiden tulkitsemana. Päärooleissa loistavat baritoni Esa Ruuttunen ja sopaano Satu Vihavainen. Teos esitetään pianon ja urkujen säestyksellä. Kapellimestarina toimii Kaapo Ijas.

Kokkosen ainoaksi oopperaksi jäänyt Viimeiset kiusaukset sai kantaesityksensä Suomen kansallisoopperassa syyskuussa 1975. Joonas Kokkonen sai innoituksen Viimeisten kiusausten säveltämiseen pikkuserkultaan Lauri Kokkoselta, joka oli vuonna 1959 julkaissut samannimisen näytelmän ja muokkasi näytelmän pohjalta myös oopperan libreton. Ooppera kertoo maallikkosaarnaaja Paavo Ruotsalaisen elämästä.  Teos aloitti suomalaisen oopperan uuden nousun ja myöhemmin vuonna 1983 teosta esitettiin mm. New Yorkin Metropolitan -oopperassa. Teosta pidetään yhtenä keskeisimpänä suomenkielisenä oopperana ja se myös loi uuden ”oopperalajin”, kun sitä alettiin kutsua karvalakkioopperaksi. Viimeisistä kiusauksista tuli lopulta Kokkosen pääteos ja tunnetuin sävellys.

 

VIIMEISET KIUSAUKSET

Sävellys – Joonas Kokkonen
Libretto – Lauri Kokkonen
Kapellimestari – Kaapo Ijas
Piano – Tero Valtonen
Urut – Ville Urponen
Tuotanto – Teatro Productions

Yhteistyössä: Aholansaarisäätiö sr

ROOLEISSA:

Paavo Ruotsalainen – Esa Ruuttunen
RiittaPaavon vaimo – Satu Vihavainen
JuhanaPaavon ja Riitan poika – Olavi Suominen
Jaakko Högman, seppä – Matti Turunen
1. nainen – Marika Hölttä
2. nainen – Kaisa Näreranta
3. nainen – Tuula Paavola
1. mies – Timo Turunto
2. mies – Kristian Lindroos
3. mies – Hannu Forsberg
Anna Loviisa Paavon 2.vaimo – Eeva-Maija Haukinen
Albertiina Nenonenpalvelijatar – Eeva Semerdjiev
kansaa – kuoro, Teatro Ensemble

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print