Margit Westerlund

Margit Westerlund edustaa maassamme harvinaista, matalaa alttoäänialaa. Hän suoritti lauludiplominsa Anita Välkin ohjauksessa Sibelius-Akatemiassa.

Timo Mustakallio voitto Savonlinnan Oopperajuhlilla 1985 käynnisti Margitin solistiuran vauhdilla, tuoden runsaan kattauksen soolo esiintymisiä ja orkesterisolistitehtäviä.

Margit on ollut vakituinen solistivierailija sekä Suomen Kansallisoopperassa, että eri puolilla Suomea
maakuntaproduktioissa 1990-l alkaen.

Kamarimusiikki on aina ollut lähellä Margitin sydäntä, vaikka ooppera onkin ollut uran aikana vahvemmin
edustettuna. Hänen rakkaimpia oopperaroolejaan ovat olleet Taikahuilun 3. Nainen, sekä Jevgeni Oneginin Filipjevna, mutta ennen kaikkea Pohjalaisten Kaisa, jota Margit on esittänyt useassa eri produktiossa Suomen Kansallisoopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla, sekä Porin oopperassa opettajansa Anita Välkin jalanjäljissä.

Margitilla on kolme soololevyä. ”Med dig”, pohjoismaisia modernisteja, ”Kesäilta”, suomalaisia
kansanlaulusovituksia, molemmat pianotaiteilija Collin Hansenin kanssa. Viimeisimpänä on toukokuussa
2020 tallennettu Richard Wagnerin Wesendonk laulut, jossa duopartnerina on Folke Gräsbeck, kaikki kolme FUGA levymerkille.

Viimeisimpinä roolitöinä mainittakoon La Zia Principessa Puccinin oopperassa Suor Angelica (Oopperakammari,
Turku 2021), Muumimamma, Ilkka Kuusiston Muumioopperassa (Satakunnan Oopperajuhlat ja BOX, Helsinki ja Pori 2022), sekä Sköterska, Per-Henrik Nordgrenin oopperassa Den svarte munken (Fortis, Helsinki 2022).

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.