Jussi Littunen

Jussi Littunen (s. 1994) on erityisesti yhteismusisoinnista inspiroituva pianisti, jonka musiikillinen taival alkoi Turun konservatoriolla Helmi Hännisen opissa. Vuosina 2013-2016 hän opiskeli Helsingin konservatorion ammatillisessa peruskoulutuksessa Antti Hotin oppilaana, minkä jälkeen hänen opintonsa ovat jatkuneet Taideyliopiston Sibelius-Akatemialla Ilmo Rannan johdolla. Parhaillaan hän suorittaa musiikin maisterin tutkintoa piano pääaineenaan. Osana opintojaan Littunen on opiskellut aktiivisesti liediä mm. Heikki Pellisen, Ilmo Rannan ja Keval Shah’n johdolla.

Littunen tekee jatkuvasti yhteistyötä laulajien kanssa ja kokee tekstin ja musiikin yhteyden erityisen kiehtovaksi. Hän on esiintynyt mm. Talvikamari-, Laulun valo sekä Urkuyö ja Aaria -festivaaleilla, ja keväällä 2022 hän debytoi solistina Ylioppilaskunnan soittajien konsertissa Temppeliaukion kirkossa. Opintojensa ohessa Littunen on toiminut aktiivisesti esimerkiksi vapaan kentän oopperatuotannoissa harjoituspianistin ja orkesterisoittajan tehtävissä ja osallistunut mm. neljän suomalaisen oopperan kantaesitystuotantoihin. Laulumusiikin lisäksi Littunen on erityisen kiinnostunut mm. vähemmälle huomiolle jääneiden suomalaisten säveltäjien musiikista.

Littunen on palkittu konserttipalkinnolla Pianoaura-kilpailussa Turussa vuonna 2013 sekä Helsinki lied -kilpailun alle 25-vuotiaiden B-sarjassa vuonna 2015 yhdessä baritoni Veikko Vallinojan kanssa. Vuoden 2021 kilpailussa Vallinoja ja Littunen ylsivät A-sarjan finaaliin, ja seuraavana keväänä Martin Wegeliuksen muisto -säätiö myönsi duolle tunnustusapurahan.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.