Juha Eskelinen

Baritoni Juha Eskelinen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, musiikinopettaja, musiikkipedagogi ja laulunopettaja. Häntä ovat opettaneet mm. Hellikki Pentti ja Esa Ruuttunen. Oopperarepertuaaria hän on opiskellut Liisa Pimiän ja Wilma Vernocchin kursseilla Italiassa sekä Rilla Kyykän ja Mikko Franckin johdolla Kangasniemen laulukursseilla.
Suomen Kansallisoopperassa hän on laulanut solistina oopperoissa: Matka Reimsiin, Rusalka, Turandot, Jenufa, Nenä, Hulttion tie ja viimeisimpänä Oopperan kummituksessa.
Savonlinnan Oopperajuhlilla hän on ollut solistina oopperoissa: Tosca, Otello ja Kuolleesta talosta.

Muita rooleja ovat mm. Don Giovanni, Papageno (Taikahuilu), Figaro (Figaron häät), Cosi fan tutte (Don Alfonso), Dr. Falke (Lepakko), Benoit ja Alcindoro (La Bohème), Marullo (Rigoletto), sekä Dulcamara (Lemmenjuoma). Eskelinen on toiminut Joensuun kaupunginorkesterin solistina Beethovenin 9. sinfoniassa, Fauren Requiemissa ja Orffin Carmina Buranassa.
Solistitehtävien lisäksi konserttiohjelmistoon kuuluu Franz Schubertin Winterreise, jota hän on esittänyt pianotaiteilija Tatu Eskelisen kanssa. Hän on konsertoinut myös pianotaiteilija Janne Mertasen kanssa.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.