Kaisa Näreranta

mezzosopraano

Mezzosopraano Kaisa Näreranta on monipuolinen musiikkialan ammattilainen ja muuntautumiskykyinen taiteilija. Näreranta on aloittanut muusikon uransa viulistina, mutta siirtyessään ammattiopintoihin, vaihtui pääaineeksi klassinen laulu. Näreranta on valmistunut muusikoksi Lahden Ammattikorkeakoulun Musiikki- ja draamainstituutista keväällä 2016, pääaineenaan klassinen laulu. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Satu Vihavainen ja Taina Piira. Opintojaan hän on täydentänyt osallistumalla mm. Irina Gavrilovicin, Ritva Auvisen, Franz Lukasovskyn ja Maria Kowollikin mestarikursseille. Lied -opintojaan hän on täydentänyt mm. Heikki Pellisen ja Ilmo Rannan mestarikursseilla.

Näreranta on laulanut useissa solistitehtävissä niin kuorojen, kuin orkestereiden konserttituotannoissa. Hän on laulanut myös useana vuonna Savonlinnan oopperajuhlien kuorossa. Laajan äänialan omaavana Näreranta on laulanut sekä sopraano, että mezzosopraano-ohjelmistoa. Äänen kypsyessä ohjelmisto vakiintui mezzosopraanorepertuaariin.

Varhaisista ooppera- ja operettirooleista mainittakoon J. Straussin Lepakko -operetin Rosalinde ja Yö Venetsiassa -operetin Barbara, ja G. Puccinin ooppera Suor Angelican nimirooli. Syksyllä 2015 Näreranta lauloi Aino Sibeliuksen roolin uudessa musiikkidraamassa Soivaksi kirjoitettu. Teosta esitettiin Lahden Sibeliustalon lisäksi Helsingin Finlandia-talossa. Kesällä 2017 Näreranta esiintyi Saksan Weimarin oopperastudion Don Giovanni -produktiossa Donna Elviran roolissa. Vuonna 2018 Näreranta hän esiintyi M. Aution lastenooppera Prinsessa Adalminan Kuningattaren roolissa kiertueella eri puolilla Suomea. Adalgisan roolissa häntä kuultiin V.Bellinin oopperassa Norma Espoon Sellosalissa syksyllä 2018, sekä teoksen vierailunäytöksissä Virossa Narvan Oopperapäivillä 2019. Tammikuussa 2019 hän lauloi Berthan roolin Helsingin Oopperayhdistystyksen oopperatuotannossa Die Loreley (F. Pacius) Aleksanterin teatterissa. Elokuussa 2019 hän esiintyi Lasten RING -oopperan Wellgunden roolissa Helsingin Musiikkitalossa. Tammikuusa 2020 hän lauloi J. Offenbachin Kaunis Helena -operetin nimiroolin Espoon Sellosalissa ja lokakuussa Helenan roolin Kari Tikan viimeiseksi jääneen oopperan Rakkaus on väkevä kuin kuolema kantaesityksessä.

Närerannan ohjelmistoon kuuluu laajasti niin näyttämö- ja oopperamusiikkia kuin lied- ja oratoriomusiikkia. Hän on esiintynyt Bachin Johannes -passion, Mozartin Requiemin, ja Händellin Messias -oratorion sopraanosolistina, kuin myös Mozartin Requiemin alttosolistina. Lisäksi hän on kanta-esittänyt mm. Miikka Kallion ja Miika Hyytiäisen sävellyksiä. Hyytiäisen teoksessa ’Aikainen’ Näreranta lauloi 2. Nornan roolin. Teos esitettiin vuonna 2014 Berliinissä, Helsingissä ja Lontoossa. Elokuussa 2023 Näreranta kantaesitti lauluyhtye TriAngelin kanssa Olli Kortekankaan uuden teoksen Vähän ennen yötä.

Kaisa Näreranta on Richard Wagner Kulttuuriyhdistys ry:n vuoden 2016 Bayreuth -stipendiaatti. Hänen taiteellista työskentelyään ovat tukeneet mm. Vantaan kaupunki ja TAIKE.

 

MUKANA TEATRON TUOTANNOISSA:

 

 

Kaipuun syleilystä autuuden valoon Teatro

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.