Lauluyhtye TriAngel

TriAngel on kolmen naisen trio, joka sai alkunsa vuonna 2006 halusta laulaa klassista ja hengellistä musiikkia svengaavasti ja koskettavan tuoreita tulkintoja etsien. Yhtye esiintyy sekä a cappella, että erilaisten soitinkokoonpanojen säestyksellä. Negrospirituaalien ja gospellaulujen lisäksi yhtyeen ohjelmistossa on kansanlauluihin ja psalmeihin pohjautuvia lauluja, uudenlaisia virsitulkintoja sekä klassisen musiikin helmiä.

TriAngelin esityksille tyypillistä on tulkinnan rohkeus ja vahvat, persoonalliset äänet. TriAngel on esittänyt mm. Faurén Requiemin kolmelle naisäänelle ja uruille sovitettuna versiona, sekä tilannut säveltäjä Mikko Heleniukselta Melartinin kesäsinfoniasta sovituksen, jota se esitti konserttikiertueella vuonna 2019 yhdessä pianisti Joel Papinojan ja tanssija Emmi Salosen kanssa. Yhtye on esiintynyt lukuisissa kirkoissa ympäri Etelä-Suomea. Keväällä 2010 TriAngel nauhoitti virsiä TV1:n Kolmen vartin kirkkoon.

TriAngelin laulajat, Aurora Ikävalko, Kaisa Näreranta ja Tuula Saarensola, ovat kaikki klassisen musiikin ammattilaisia. Heitä voi kuulla myös kirkkomusiikin, oopperan, liedin ja kuoromusiikin parissa.

 

Sopraano Aurora Ikävalko. Kuva Patrik Stenström

Sopraano Aurora Ikävalko on kirkkomusiikin maisteri ja suorittanut laulun A-tutkinnon. Ikävalko työskentelee laulupainotteisessa kanttorin virassa Lahden Ristinkirkossa. Lisäksi hän on työskennellyt useita vuosia Suomen Kansallisoopperan kuorossa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Ikävalkon vahvuus on uudessa musiikissa. Keväällä 2020 hän kantaesitti Harri Vuoren laulusarjan Käärme on pitkä matka. Hän on myös kantaesittänyt Ainon roolin Riikka Talvitien oopperassa ”Yksi siemen, yksi suru”. Ikävalko on vieraillut Rovaniemen teatterissa Seppo Paakkunaisen säveltämässä musiikkifantasiassa ”Kumiseva hanki” ja hän on vakituinen esiintyjä Värinää-festivaaleilla Järvenpäässä. Myös vanhanmusiikin, kamarimusiikin ja erilaisten orkesterien ja kuorojen soolotehtävien kirjo on laaja.

 

Mezzosopraano Kaisa Näreranta. Kuva Patrik Stenström.

Mezzosopraano Kaisa Näreranta on monipuolinen musiikinalan ammattilainen ja muuntautumiskykyinen taiteilija. Näreranta on aloittanut muusikon uransa viulistina, mutta siirtyessään ammattiopintoihin, vaihtui pääaineeksi klassinen laulu. Näreranta on valmistunut muusikoksi Lahden Ammattikorkeakoulun Musiikki- ja draamainstituutista 2016 ja liiketalouden tradenomiksi Metropolia AMK:sta 2019. Laulamisen ohella hän toimii kulttuurialan yrittäjänä ja projektipäällikkönä. Närerannan ohjelmistoon kuuluu laajasti niin näyttämö- ja oopperamusiikkia kuin lied- ja oratoriomusiikkia. Ooppera- ja operettirooleista mainittakoon J. Straussin Lepakko -operetin Rosalinde ja Yö Venetsiassa -operetin Barbara, Offenbachin Kaunis Helena -operetin nimirooli, G. Puccinin ooppera Suor Angelican nimirooli, Mozartin Don Giovannin Donna Elvira ja V.Bellinin Norma-oopperan Adalgisa. Näreranta on Richard Wagner Kulttuuriyhdistys ry:n vuoden 2016 Bayreuth-stipendiaatti.

 

Mezzosopraano Tuula Saarensola. Kuva Patrik Stenström

Mezzosopraano Tuula Saarensola opiskeli Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin osastolla ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon vuonna 1996. Lauluopintoja hän on suorittanut yksityisesti ja Metropolia ammattikorkeakoulussa, josta valmistui laulumuusikoksi vuonna 2016.

Monipuolisena muusikkona Saarensola jakaa aikaansa urkujensoittoon, musiikinjohtoon ja laulamiseen. Laulumusiikin puolella ohjelmistossa on laajasti kirkkomusiikkiteosten altto-osia sekä myös näyttämömusiikkia ja oopperarooleja, kuten Flosshilde ja Erda (Wagner: Reininkulta), Lähetti (Monteverdi: l’Orfeo), La Maestra delle Novizie (Puccini: Suor Angelica), Grimgerde (Wagner: Valkyria) ja Kolmas nainen (Mozart: Taikahuilu).

Saarensola on toiminut johtavana kanttorina Tuusulan seurakunnassa vuodesta 1997. Espoon tuomiokapituli myönsi hänelle director musices –arvonimen vuonna 2016.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.