Prinsessa Adalmina

Topeliuksen satuun pohjautuva koko perheen lastenooppera nyt uutena ohjauksena!

Esitykset:

Pe 21.9.2018 klo 18.00
Kulttuuritalo Martinus, Vantaa

Su 12.8.2018 klo 17.00
Helkiö-sali / Lappeenrannan musiikkiopisto, Koulukatu 36, 53100 Lappeenranta

Su 12.8.2018 klo 12.00
Kino Kouvo, Keskikatu 12, 45 100 KOUVOLA

28.7.2018 klo 12.00 Vuohijärvi Soi -festivaali

21.4.2018 klo 13.00 Kulttuuritalo Kyminsuu, Kotka

15.3.2018 klo 18.00 Kulttuurikeskus Vernissa, Vantaa

14.3.2018 klo 18.00 Balderin sali, Helsinki

Vuonna 2018 tulee kuluneeksi 200 vuotta kirjailija Zacharias Topeliuksen syntymästä. Topelius tunnetaan niin Suomen maisemia kuvaavista teoksistaan ja rakastettujen joululaulujen sanoittajana kuin myös ”satusetänä”, joka kirjoitti opettavaisia ja suosittuja satuja, joita jokainen muistaa lapsena kuulleensa. Tätä kansamme kirjallisuuden ja kulttuurin kulmakiveä ja juhlavuotta juhlistamme tuomalla yleisölle Topeliuksen tarinan Prinsessa Adalmina oopperan muodossa. Oopperan on säveltänyt Marko Autio ja libreton on Topeliuksen sadun pohjalta laatinut Satu Rasila.

Rakastetun sadun pyörteisiin heittäytyvät tällä kertaa ohjaaja Ville Saukkonen, joka tunnetaan yleisöä puhuttelevista ja värikkäistä ohjauksistaan, sekä laulajajoukko joka koostuu pääasiassa Sibelius-Akatemiassa opintojensa loppuvaiheessa olevista laulajista. Puvustuksesta ja lavastuksesta vastaa Riia Lampinen, jonka upeita luomuksia on nähty niin ’Vain elämää’ -tv-sarjan artisteilla kuin useilla teatteri- ja oopperalavoilla. Teos kuullaan pianosäestyksellä ja pianistina toimii Joel Papinoja.

Prinsessa Adalmina kertoo tytöstä, joka oppii karvaimman kautta sen, että sisäinen kauneus on ulkoisia arvoja tärkeämpää. Materialismin keskellä kasvavasta itsekkyydestä kertova tarina on ajaton ja puhuttelee myös nykypäivän lapsia ja vanhempia. Prinsessan katoamista suree koko valtakunta. Jännittävien ja opettavaisten vaiheiden jälkeen tarinan loppu on lopulta onnellinen: prinsessa palaa kotiin ja rakkaimman menettämisen pelko asettaa valtakunnan arvot uuteen järjestykseen.

Marko Aution säveltämä oopperan ensiesitys on ollut Turun Linnateatterissa elokuussa 2005. Teatro Productions ja Suomalainen ooppera -yhdistys herättävät teoksen henkiin uutena ohjauksena Topeliuksen juhlavuoden kunniaksi. Teoksen harjoittelua ja puvustusta ovat tukeneet Sibelius Akatemia ja Metropolia AMK. Teoksen kiertuetta tukee Musiikinedistämissäätiö MES.

Työryhmä:

Ohjaus: Ville Saukkonen

Puvustus/lavastus: Riia Lampinen

Maskien visualisointi: Taru Haili

Musiikin johto/piano: Joel Papinoja

Tuottaja: Teatro Productions Oy / Kaisa Näreranta

Tuotantoassistentti: Marika Hölttä (SibA)

Rooleissa:

Topelius/Kuningas: Visa Kohva, basso (SibA)

Adalmiina: Marika Hölttä, sopraano (SibA)

Prinssi Sigismund: Petteri Loukio, tenori

Kuningatar: Kaisa Näreranta, mezzosopraano

Punainen Haltia: Aurora Marthens, sopraano (SibA)

Sininen Haltia/mummo: Heta Sammalisto-Muhonen, mezzosopraano (SibA)

Palvelijat: Taru Haili, sopraano, Vilma Keisala, mezzosopraano (Metropolia AMK), Emil Mahjneh, tenori (SibA), Markus Lehtonen, baritoni, Vilma Keisala, mezzosopraano (Metropolia AMK)

Laulava Pikku-Adalmina: Viivi Paju, Kira Hamberg

Pienin Adalmina: Helmi Näreranta, Verna Hamberg

Lintu: Emmi Salonen, tanssija / Nina Samuelson, tanssija