Ilpo Laspas (s. 1984) aloitti pianonsoiton opiskelun 9-vuotiaana ja cembalon- ja urkujensoiton opinnot 1999. Opiskeltuaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa cembalonsoittoa Elina Mustosen ja urkujensoittoa Sirkka-Liisa Jussila-Gripentrogin johdolla hänet hyväksyttiin Sibelius-Akatemian solistiselle osastolle kaikilla kolmella soittimellaan. Hän suoritti mm. cembalon-, urkujen- ja continuosoiton A-tutkinnot erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi 2009. Laspas piti ensikonserttinsa uruilla ja cembalolla Helsingin tuomiokirkon kryptassa 2011. Taiteelliset tohtoriopintonsa Sibelius-Akatemiassa Laspas suoritti 2010–2015 aiheenaan Johann Sebastian Bachin musiikin tulkitsemisen eri ulottuvuuksia uruilla ja cembalolla, ja musiikin tohtoriksi hän valmistui keväällä 2016. Suomen Kulttuurirahasto tuki hänen tohtoriopintojaan ja taiteellista työskentelyään sekä yksi- että kolmivuotisella apurahalla.
Laspas on osallistunut lukuisille mestarikursseille sekä kotimaassa että ulkomailla. Tohtoriopintojensa aikana hän opiskeli erityisesti Berliinissä opettajinaan professorit Paolo Crivellaro ja Leo van Doeselaar (urut) sekä Mitzi Meyerson (cembalo).
Laspas on menestynyt useissa kilpailuissa (mm. toinen palkinto sekä yleisöpalkinto kansainvälisessä Johann Sebastian Bach -cembalokilpailussa Leipzigissa 2006 ja toinen palkinto samaisen kilpailun urkusarjassa 2008). Laspas on valittu Vantaan Barokin 2006, Pori Organin 2009, Turun tuomiokirkon 2009 ja Lahden Kansainvälisen Urkuviikon 2010 vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Laspas on saanut Pro Musica Säätiön stipendin 2014.
Laspas on levyttänyt mm. Aimo Känkäsen urkumusiikkia Lahden Ristinkirkossa 2015 ja äänittänyt Bachin cembalomusiikkia Ylen kantanauhalle. Hän on sovittanut italialaista ja espanjalaista vanhaa musiikkia sekä esittänyt sitä cembalistina yhdessä gambisti-sellisti Markku Luolajan-Mikkolan ja sellisti Guadalupe López-Íñiguezin kanssa Espanjan TV5:lle (Mediaset). 12.2.2021 julkaistiin harmonikkataiteilija Markku Lepistön ja Ilpo Laspaksen debyyttilevy European Soirée. Levy sisältää historiallista 1800-luvun harmonikkaohjelmistoa piano- ja cembalosäestyksellä.
Laspas konsertoi ahkerasti solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Viimeaikaisia suurimpia projekteja on ollut mm. Wagnerin oopperoiden kaikkien orkesteriosuuksien esitykset uruilla Eurajoki Bel Canto -festivaaleilla. Wagnerin Parsifal-ooppera esitettiin lokakuussa 2020. Wagnerin neliosaisen Ring-oopperan ensimmäinen osa ((Reininkulta) esitettiin elokuussa 2021 ja toinen osa (Valkyyria) syyskuussa 2021. Kolmas osa (Siegfried) esitetään 15.7.2022 ja neljäs osa (Jumalten tuho) 12.8.2022.