Varvara Merras

Varvara Merras on lyyris-dramaattinen sopraano ja monipuolinen vokaalimusiikin ammattilainen. 
Hän on koulutukseltaan ortodoksinen kirkkomuusikko, musiikkipedagogi, kuoronjohtaja sekä oopperalaulaja. Hänen laulunopettajiaan ovat olleet mm. Ulla Raiskio ja Ritva-Liisa Korhonen Metropolian musiikin koulutusohjelmassa sekä Bo Rosenkull Göteborgin musiikkiakatemian oopperakoulutuksessa.  

Varvara on osallistunut useille laulun mestarikursseille opettajinaan mm. Juha Uusitalo, Camilla Nylund, Elisabeth Werres, David Wakeham, Barbara Bonney, Ritva Auvinen ja Irja Auroora. Varvara Merras on täydentänyt oopperaopintojaan Saksassa Schwerten kansainvälisessä ooppera-akatemiassa sekä Berliinin ooppera-akatemiassa. Hän on esiintynyt ooppera- ja liedkonserteissa Ruotsissa ja Saksassa sekä Helsingin kamarikuoron solistitehtävissä Belgiassa. 
 
Keväällä 2019 Varvara Merras kantaesitti Musica Nova –festivaalilla “C”:n roolin Juhani Nuorvalan oopperassa “Flash, flash – the two deaths of Andy Warhol”. Hänen muita merkittäviä oopperaroolejaan ovat Tatjana (Tshaikovski: Jevgeni Onegin), Agathe (Weber: Taika-ampuja) ja Prinsessa (Dvorak: Rusalka). Toukokuussa 2022 hän debytoi Helsinki Metropolitan Orchestran solistina esittäen Richard Straussin Neljä viimeistä laulua (Vier letzte Lieder). Varvara Merras konsertoi myös säännöllisesti eri puolilla Suomea yhdessä pianisti Joel Papinojan kanssa ohjelmistossaan mm. Rahmaninovin, Kuulan, Sibeliuksen, Korngoldin, Straussin ja Alan Louis Smithin lauluja.
 
Varvara Merras toimii Helsingissä Uspenskin katedraalin kanttorina, kuuluu Helsingin kamarikuoron laulajiin ja opettaa Itä-Suomen yliopiston teologian osastossa ortodoksista kirkkomusiikkia, laulua ja kuoronjohtoa. Hän laulaa myös perustamassaan Uspenie-kvartetissa. Lokakuussa 2017 silloinen Helsingin metropoliitta Ambrosius myönsi hänelle director cantus –arvonimen. 

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.