Matti Turunen

Basso

Basso Matti Turunen on opiskellut kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2007 ja valmistunut sieltä musiikin maisteriksi 2014. Hän opiskelee laulua Jaakko Ryhäsen johdolla. Turunen oli 2008–2010 solistiharjoittelijana Suomen Kansallisoopperassa Matti Salminen -säätiön stipendiaattina. Hän on esiintynyt useissa Kansallisoopperan sekä Savonlinnan oopperajuhlien tuotannoissa. Oopperajuhlien solistina hän esiintyi ensimmäisen kerran Verdin Toscassa 2010 Vanginvartijan roolissa. Uran muita oopperarooleja ovat esim. Fasolt (Wagner: Reininkulta), Sarastro (Mozart: Taikahuilu), Bartolo (Mozart: Figaron häät), Tohtori Grenvil (Verdi: La Traviata), Yksikätinen (R. Strauss: Nainen vailla varjoa), Eno Sakeri ja Vanha pakana (Rautavaara: Aleksis Kivi), Tevje (Bock: Viulunsoittaja katolla).

Turunen on laulanut muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian, Oulu Sinfonian, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin ja Joensuun kaupunginorkesterin solistina esimerkiksi teoksissa Beethovenin 9. sinfonia, Mozartin Requiem, Mozartin Kruunajaismessu, Bachin Johannes-passio (Jeesus ja bassoaariat) ja Dvořákin Requiem.

 Turunen on osallistunut Savonlinnan oopperajuhlien kansainväliseen laulukilpailuun, Toivo Kuula -laulukilpailuun vuonna 2012 sekä Lappeenrannan valtakunnallisiin laulukilpailuihin vuonna 2013 ja saavuttanut näissä kaikissa finaalipaikan.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.