Loputon Käpylä

LOPUTON KÄPYLÄ

Helsingin Käpylän kirkossa

Aiemmin ostetut liput tulevat käyvät sellaisinaan uusille esityspäiville: 
17.2.2021 >> 26.1.2022 |18.2.2021 >> 27.1.2022 | 19.2.2021 >> 28.1.2022

Esitykset:

Uudet esitysajankohdat ovat 26.1. – 28.1.2023

Jo ostetut liput käyvät tulevaan tapahtumaan!

Loputon Käpylä -ooppera saa kantaesityksensä Käpylän kirkossa

Loputon Käpylä -ooppera on Oulunkylän seurakunnan käynnistämä suurhanke, joka juhlistaa Helsingin Käpylän kaupunginosan 100-vuotista historiaa. Mikko Heleniuksen säveltämä ja Miira Sippolan käsikirjoittama ooppera peilaa William Blaken ajatusmaailmaa.

Loputon Käpylä – sodan ja rauhan avioliitto

Loputon Käpylä on säveltäjä Mikko Heleniuksen ja libretisti Miira Sippolan luoma uusi suomalainen ooppera, joka saa kantaesityksensä Helsingin Käpylän kirkossa. Oopperan mahdollistaa Oulunkylän seurankunta. Loputon Käpylä -oopperan pontimena on vuonna 2020 vietetty Helsingin Käpylän kaupunginosan 100-vuotisjuhla. Koronatilanteesta johtuen helmikuulle 2022 siirtyneet esitykset siirtyvät valitettavasti edelleen. Uudet esitysajankohdat ilmoitetaan mahdollisimman pian.

Ooppera pohjautuu runoilija ja kuvataiteilija William Blaken fragmentaariseen tekstikokoelmaan Taivaan ja helvetin avioliitto, joka on yksilöllisen näkijän julistusta murroksellisena historian aikana.  Teksti vie kuulijan onnelliseen kaupunkikylään, joka idyllistäänkään huolimatta ei ole vapaa maailman vastakkainasetteluista. Loputon Käpylä nousee vastakkainasettelujen yläpuolelle.

Oopperan ohjaa Juulia Tapola. “Tässä oopperassa on monia kerroksia, kuten elämässä. Mikään ei ole vain hyvää tai pahaa. Ihmisillä on loputon kaipuu onneen ja yhteyteen toisten kanssa, joskus se ei ole aivan helppoa ja tilanteet kärjistyvät, koetaan yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta. Käpylä on idyllinen kylä kaupungissa, silti sinnekin mahtuu kaikki elämän värit epätoivosta rakkauteen” kuvailee ohjaaja Juulia Tapola tulevaa kantaesitystä.

Keskeisissä rooleissa laulavat sopraano Mia Heikkinen, mezzosopraano Kaisa Näreranta ja baritoni Riku Pelo. Oopperan esitykset tuottaa Teatro Productions.

Haastattelupyynnöt ja muut yhteydenotot

Kaisa Näreranta
Teatro Productions
+358 50 584 4876
kaisa@teatro.fi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print