Mirva Keski-Vähälä

Mirva Keski-Vähälä on freelancer tanssitaiteilija ja koreografi. Keski-Vähälä on esiintynyt omilla ja yhteisteoksillaan mm. Kuopio tanssii ja soi – festivaalilla 2008, Kiasmassa 2008-2009, Manege Central Exhibition Hall `ssa Pietarissa 2009, OuDance festivaalilla 2012, Dans i Mörkret- festivaalilla Skellefteåssa Ruotsissa 2012, Helsingin keskuspuistossa sekä Berliinissä 2018. Lisäksi hän on tehnyt useita teoksia omille ryhmilleen Performanssiryhmä Sysinälle ja HUTERA Dance Companylle vuodesta 2009 lähtien Suomessa ja ulkomailla. Keski-Vähälä on tanssinut mm. koreografien Johanna Tuukkanen, Sally Davison (UK), Saburo Terhigawara (JAP), Ken Mai (JAP) ja Grigory Glazinov (RUS) teoksissa, sekä esiintynyt mm. Joensuun- ja Lahden kaupunginteatterissa. Hän on kouluttautunut lukuisilla kursseilla mm. tanssija -koreografi Tero Saarisen, Andrew Morrishin, Sonya Lindforsin, Maija Hirvasen, Grigory Glazinovn, Katsura Kanin ja Ken Main johdolla.

Valokuva Keski-Vähälän sooloteoksesta Lets´t get together and talk (kuvaaja Reija Stenius) valittiin HETKI TANSSILLE – Vuoden tanssikuva 2011 parhaimmiston- näyttelyyn, josta kuvat huutokaupattiin osaksi Tanssin talo- hanketta.

Keski-Vähälä on harjoittanut japanilaista Buto-tanssia yli 20 vuoden ajan yhdistäen sen filosofiaa ja liikekieltä nykytanssiin. Hänen teoksiaan on nähty pääosin muualla kuin perinteisissä esitystiloissa, kuten suolla, rakennustyömaalla, järvessä, suihkulähteessä, rappukäytävässä ja metsässä.

Keski-Vähälä tekee taiteen avulla antirasistista yhdenvertaisuustyötä ja työskentelee tällä hetkellä kehojen monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta Kehorauhan Maailma– teoksellaan turvallisemman tilan rakentamiseksi kaikenlaisille kehoille ja sukupuolen ilmaisulle.

Mirva Keski-Vähälä on mukana Teatron tuotannoissa:

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.