Ann-Marie Heino

Mezzosopraano Ann-Marie Heino on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta opettajanaan Marjut Hannula. Heino on osallistunut mm. Teresa Berganzan, Karita Mattilan, Tom Krausen sekä Mikko Franckin ja Rilla Kyykän mestarikursseille. Hän voitti kesällä 2011 Kangasniemen laulukilpailun jaetun ensimmäisen palkinnon ja yhdessä pianisti Outi Rajamäen kanssa vuoden 2007 Pentti Koskimies -lied-kilpailussa nuorten sarjan kolmannen palkinnon. 

Heino debytoi Suomen Kansallisoopperassa keväällä 2011 Toisen lähettisisaren roolissa G. Puccinin oopperassa Suor Angelica ja esiintynyt sittemmin Kansallisoopperassa yli sadassa näytöksessä. Rooleista mainittakoon Rossinin Tuhkimo-oopperan nimirooli, Sibeliuksen Kullervossa Sisaren rooli, W. A. Mozartin Figaron häiden Cherubino ja Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi sävelletyn Jannen salaisuus -lastenoopperan nimirooli. Savonlinnan Oopperajuhlilla hän lauloi kesällä 2015 Anninan roolin G. Verdin oopperassa La Traviata.

Heino on laulanut altto-solistina mm. Bachin Matteus- ja Johannes-passiossa, A. Scarlattin, Dvorakin ja G. B. Pergolesin Stabat materissa, G. Rossinin Petite Messe Solennellessa sekä Mozartin, Verdin ja Brucknerin Requiemissa ja mezzosopraano-solistina C. Saint-Saënsin Jouluoratoriossa. Uuden aluevaltauksen musikaalien maailmaan Heino teki Svenska Teaternin Mary Poppins -musikaalissa Fågelkvinnan ja Fröken Andrew’n rooleissa.

Heino sai vuoden 2010 Wegelius-säätiön tunnustusapurahan, ja hänen taiteilijan taivaltaan ovat tukeneet Pro Musica Säätiö, Taike, Svenska Kulturfonden, Suomen Kulttuurirahasto, Selim Eskelinin säätiö, Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen maakuntarahasto sekä Eiran Leijonat.

 

Ann-Marie Heino on mukana Teatron tuotannoissa:

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.