Mia Heikkinen

Sopraano Mia Heikkinen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin pääaineenaan oopperalaulu. Hän on lisäksi valmistunut musiikkipedagogiksi Turun AMK:n musiikkiakatemiasta. Syksyllä 2021 Heikkinen aloitti taiteelliset tohtoriopintonsa Sibelius-Akatemian DocMus-osastolla tutkimusaiheenaan lauluimprovisaatio ja komiikka oopperalavalla.

Mia Heikkinen voitti Kangasniemen laulukilpailun 2007 ja sijoittui toiseksi Lappeenrannan laulukilpailun naisten sarjassa vuonna 2008 – samana vuonna hänet myös palkittiin Blonden roolilla Mozartin oopperassa Die Entführung aus dem Serail kansainvälisessä Kammeroper Schloss Rheinsbergin laulukilpailussa. Vuonna 2011 hän sai neljännen palkinnon kansainvälisissä Jean Sibelius -laulukilpailuissa Järvenpäässä.

Heikkinen on vieraillut oopperasolistina Suomen Kansallisoopperassa, Tampereen, Kouvolan, Ilmajoen ja Vaasan oopperassa, Svenska Teaternissa, Turun ja Seinäjoen Kaupunginteatterissa, Ooppera Skaalassa ja on konsertoinut Suomen lisäksi Englannissa, Virossa, Liettuassa, Norjassa, Thaimaassa, Sveitsissä ja Saksassa.

Heikkinen esiintyy säännöllisesti kuorojen ja orkestereiden solistina, esittää nykysäveltäjien teoksia ja pitää liedkonsertteja. Hän on myös erittäin kysytty laulunopettaja ja opettaa sekä yksityisesti että toimii useiden suomalaisten kuorojen laulunopettajana.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.