Miira Sippola

Miira Sippola on käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja. Hän on perustanut vapaalla teatterikentällä toimivan Myllyteatterin ja toiminut sen taiteellisena johtajana 2003-2018.

Teatterinsa puitteissa Sippola on kehittänyt visuaalis-fyysistä näyttämökieltä, työskennellen näyttelijöiden, tanssijoiden, muusikoiden ja sirkustaiteilijoiden kanssa. Sippolan ohjauksia on esitetty myös ulkomailla, mm. Skotlannissa, Italiassa, Puolassa, Portugalissa. Sippolan luomia kantaesityksiä ovat esim. Tapaus Gaala, Saari, Lootin vaimo ja Tyhjän mahan kutsu.

Danten Jumalaisen näytelmän pohjalta ohjaamansa Divina Commedia voitti Skupi ITF-festivaalin Best Performance -palkinnon Skopjessa Makedoniassa 2012, ja esitys Kolga, jossa runo muutettiin näyttämön kieleksi, palkittiin Teresa Pomodoro palkinnolla Milanossa 2017.

Sippola on myös luonut laajoja esityskonsepteja, kuten Tragediakilpailut Helsingin Rautatientorilla (2008), Divina Commedia kansainvälinen teatteriprojekti (2011-12) ja Myllyteatterin esitysten ympärille luodut luentosarjat.

Näytelmien ja esityskäsikirjoitusten lisäksi Sippola on kirjoittanut myös runoja. Niitä on julkaistu mm. Nuori Voima- ja Nihil Interit-lehdissä. Hän on kaksi kertaa voittanut J. H. Erkon palkinnon.

Sippola on myös tehnyt vaikuttamistyötä kulttuuri- ja tapahtuma-alan hyväksi Mitta on täysi -työryhmässä. Luovien alojen mielenilmaus 3.6.2021 on saanut tunnustusta toteutuksestaan kolmen palkinnon muodossa, kun Music&Media, Helsingin matkailusäätiön ja Taku halusivat kaikki tukea taiteilijoiden viestiä omilla palkinnoillaan vuonna 2021.

Tällä hetkellä Sippolan ammatillinen toiminta keskittyy kirjoittamiseen, Koneen säätiön tuella.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.