Aria Borealis Bodø – kansainvälinen barokkilaulukilpailu käynnistyy vuonna 2022 Nordic Baroque Scene’n ja Stormen konserttitalon yhteistyönä

Pohjoismainen yhteistyöhanke Nordic Baroque Scene (NBS) käynnistää ensimmäisen kansainvälisen projektinsa yhteistyössä norjalaisen konserttitalo Stormenin kanssa. Innovatiivinen ja maineikkaan tuomariston omaava kilpailu tullaan järjestämään Bodøssa joka toinen vuosi.


Periodimusiikkia luovasti lähestyvä kilpailu

Nordic Baroque Scene -hankkeen tavoitteena on kehittää korkeatasoisia projekteja yhteistyössä klassisen musiikin eri toimijoiden kanssa. Hankkeen ensimmäinen suurprojekti tulee olemaan Aria Borealis Bodø – ainutlaatuinen ja luova, kansainvälinen barokkilaulukilpailu, joka toteutetaan yhdessä Norjan Bodøssa sijaitsevan konserttitalo Stormenin kanssa. Kesäkuussa 2022 Stormen isännöi pohjoismaiseen musiikkiperinteeseen keskittyvää festivaalia, jonka yhteydessä järjestettävä ensimmäinen Aria Borealis Bodø -laulukilpailu on merkittävässä roolissa. Kilpailu tullaan järjestämään joka toinen vuosi ja vuonna 2024 Bodø tulee olemaan Euroopan kulttuuripääkaupunki.

“Barokkimusiikilla on kiistaton yhteys muihin, sekä menneen että nykymusiikin genreihin ja käytäntöihin. Tämä kunnianhimoinen ja kansainvälinen tapahtuma korostaa ja juhlistaa vanhan musiikin monimuotoisuutta ja sen kykyä puhutella meitä nykypäivän kontekstissa. Aria Borealis Bodøn visio on rakentaa kilpailun yhteyteen paitsi esityksiä ja  workshoppeja, luoda hedelmällinen ilmapiiri kohtaamisille. Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi niin esiintyjät, vieraat ja yleisöt kaikkialta maailmasta konserttitalo Stormeniin nauttimaan kesän 2022 tapahtumasta Bodø’ssa. Tulemme tarjoamaan musiikillisesti huippuluokan ohjelman tapaamisineen ja keskusteluineen.”, sanoo Konserttitalo Stormenin toimitusjohtaja Rasmus Adrian.

Kilpailun tuomaristo koostuu nimekkäistä muusikoista ja taiteilijoista, kuten sopraano Dame Emma Kirkby, cembalisti ja Concerto Copenhagenin taiteellinen johtaja Lars Ulrik Mortensen, oopperaohjaaja Stefan Herheim, sopraano Tuuli Lindeberg ja tenori Anders Dahlin. Kilpailun tarkemmat tiedot ja virallinen nettisivusto julkistetaan 25.8. Helsingissä järjestettävässä avajaistapahtumassa.

Kansainvälisen Aria Borealis Bodø barokkilaulukilpailun tavoitteena on edistää vanhan musiikin tunnettuutta sekä rohkaista laulajia erikoistumaan vanhan musiikin esitysperinteeseen painottaen eritoten laulajan ja soittajien välistä yhteismusisointia. Kilpailulla tulee olemaan perinteisestä poikkeava muoto, jossa kommunikoinnin merkitys korostuu niin muusikoiden kesken kuin yleisölle. Kilpailun ohjelmiston ydin tulee rakentumaan barokki repertoaarin ympärille, mutta sisältää myös kansanmusiikkiperinteen elementtejä.

Nordic Baroque Scene (NBS) on neljän pohjoismaisen barokkiorkesterin käynnistämä yhteishanke, johon osallistuvat Barokkanerne Norjasta, Concerto Copenhagen (CoCo) Tanskasta, Drottningholms Barockensemble (DBE) Ruotsista sekä Suomalainen Barokkiorkesteri (FiBO) Suomesta. Hankkeen tavoitteena on kehittää Pohjoismaista barokkimusiikkikenttää pitkällä tähtäimellä mm. verkostoitumisen, rahoituspohjan, yleisötyön, työllistymismahdollisuuksien ja resurssien saralla. Hankkeen projektien pääkoordinaattorina toimii suomalainen tuotantoyhtiö Teatro Productions.

Kuva
Dame Emma Kirkby on Aria Borealis Bodø -laulukilpailun tuomariston jäsen. Kuva Miguel Barreto.

Haastattelupyynnöt ja muut yhteydenotot
Kaisa Näreranta
Vastaava tuottaja / NBS
Teatro Productions
+358 50 584 487 / kaisa@teatro.fi

Rasmus Adrian
Stormen Concert Hall
director, ceo
+47 455 14 491 / rasmus.adrian@stormen.no


Nordic Baroque Scene website:
www.nordicbaroque.com
Stormen Concert Hall website: www.konserthus.stormen.no

Somekanavat:
https://www.facebook.com/nordicbaroque
https://www.instagram.com/nordicbaroque
https://twitter.com/nordicbaroque