Joonas Kokkosen Viimeiset kiusaukset -ooppera palaa Nilsiän Aholansaareen

Viimeiset kiusaukset -oopperaa esitetään säveltäjä Joonas Kokkosen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kahtena konserttiversioesityksenä Paavo Ruotsalaisen kotisaaressa 21.-22.8.2021. Pääparina esityksissä laulavat baritoni Esa Ruuttunen ja sopraano Satu Vihavainen. Esitykset tuottaa Teatro Productions.

Kokkosen ainoaksi oopperaksi jäänyt Viimeiset kiusaukset on esitetty Aholansaaressa viimeksi vuonna 2003. Tuolloin Paavon ja Riitan rooleissa esiintyivät Esa Ruuttunen ja Satu Vihavainen, jotka nyt palaavat rooleihinsa tämän kesän konserttiversiossa. Seppä Högmanin roolissa debytoi basso Matti Turunen ja Juhanan roolissa tenori Olavi Suominen. Muissa rooleissa kuullaan Suomen eturivin taiteilijoita, sekä nuoria, että teoksen parissa jo kokeneita laulajia. Teos esitetään pianon ja urkujen säestyksellä ja kapellimestarina toimii Kaapo Ijas.

Esitykset toteutetaan Aholansaaren vuonna 2002 valmistuneeseen 800 paikkaiseen leirikirkkoon. Koronatilanteesta johtuen esitykset toteutetaan konserttiversiona. Esityksiä on kaksi: lauantaina 21.8. klo 15 ja sunnuntain 22.8. klo 15. Esitysten yhteydessä on mahdollista nauttia oopperalounas ennen esitystä tai oopperaillallinen esityksen jälkeen. Ateriapaketteihin sisältyy myös taiteilijatapaaminen. Esitykset Aholansaareen tuottaa Teatro Productions yhteistyössä Aholansaarisäätiön kanssa.

Aholansaarelle Viimeisillä kiusauksilla on erityinen merkitys.
”Kokkosen Viimeiset kiusaukset on ehdottomasti Aholansaaren miljööseen sopiva teos, sillä sen tapahtumathan sijoittuvat tänne saareen ja Paavo Ruotsalaisen kuolinhetkiin. Leirikirkon väljä ulkoilmakatsomo palvelee teoksen esittämistä myös näin korona-aikana.”, toteaa Aholansaaren toimitusjohtaja Anne Tuomainen. ”On myös erityisen hienoa saada teos tänne Kokkosen juhlavuonna”, hän jatkaa.

Valtakunnallinen lipunmyynti käynnistyy perjantaina 4.6.2021 ja liput myy Tiketti. Ryhmäliput ja oopperalounas ja -päivällispaketit myy Aholansaari.

Lisätiedot tapahtumasta ja esiintyjistä: www.teatro.fi/viimeisetkiusaukset

Kuva
Baritoni Esa Ruuttunen ja sopraano Satu Vihavainen palaavat Aholansaareen Paavo ja Riitta Ruotsalaisen rooleissa. Kuvaaja Sakari Röyskö.

Haastattelupyynnöt ja muut yhteydenotot
Kaisa Näreranta
Teatro Productions
toimitusjohtaja
+358 50 584 487 / kaisa@teatro.fi