Vantaan Kulttuuritalo Martinus käynnistää klassisen musiikin lämpiökonserttien sarjan

Ensimmäinen konserttisarja keskittyy liediin ja konserteissa esille nousevat vantaalaiset laulajat. Konserttisarja tuotetaan yhteistyössä Teatro Productionsin kanssa.

Vantaan Kulttuuritalo Martinuksessa kuullaan tänä keväänä kolmen lied-konsertin sarja, joka nivoutuu osaksi kulttuuritalon lämpiössä vaihtuvia taidenäyttelyjä. Konserteissa esille nousevat vantaalaiset laulajat. ”Kulttuuritalon lämpiö soveltuu erinomaisesti konserttitoimintaan ja mm. jazzia lämpiössä -konsertit ovat yllättäneet suosiollaan. Klassiselle musiikille lämpiön akustiikka tarjoaa erinomaiset puitteet.”, toteaa Kulttuuritalo Martinuksen sihteeri Leela Konttavaara.

Lied-konserttien lisäksi lämpiössä on koettavissa tänä keväänä kolme eri taidenäyttelyä. Ensimmäinen näyttely avautuu maaliskuussa ja tuolloin lämpiön valloittavat Sebastian Isokankaan teokset. Näyttelyn teema on ’Valoa ja Varjoa’ ja samalla otsikolla kuullaan myös lied-konserttisarjan ensimmäinen konsertti lauantaina 24.3. klo 13.00. Konsertissa esiintyy vantaalainen mezzosopraano Kaisa Näreranta, pianistinaan Joel Papinoja. Papinoja toimii pianistina myös seuraavissa konserteissa, joissa esiintyvät baritoni Jouni Bäckström (su 22.4.2018 klo 13) ja Marion Melnik (su 13.5.2018 klo 13).

”Lämpiökonsertit tuovat tärkeän lisän Martinuksen monipuoliseen tarjontaan ja toivommekin niille positiivista vastaanottoa. Olemme huomanneet, että klassiselle musiikille on kiinnostusta ja siihen tarpeeseen haluamme myös vastata.”, Konttavaara jatkaa.

Konserttisarja on suunniteltu yhteistyössä klassisiin musiikkituotantoihin erikoistuneen Teatro Productionsin kanssa, jonka toimitusjohtajana toimii vantaalainen Kaisa Näreranta. ”Yksi Vantaan kaupungin arvoista on yhteisöllisyys ja Martinuksen kanssa olemme päässeet erinomaisesti toteuttamaan kumppanuutta ja yhdessä tekemistä, mm. nyt käynnistyvän konserttisarjan myötä.”, Näreranta toteaa. ”Haluamme osaltamme edistää myös taiteiden välistä vuoropuhelua ja tässä konserttisarjassa pääsemme yhdistämään musiikkia ja kuvataidetta. Konserttitilana viihtyisä lämpiö on myös perinteistä ’lavakonserttia’ rennompi ja konserttikävijä voi kahvikupposen ääressä nauttia niin upeasta musiikista, kuin tilaa ympäröivistä taideteoksista.” Näreranta iloitsee.

Lisätietoja konserteista ja taiteilijaesittelyt www.teatro.fi

Konsertit:

La 24.3.2018 klo 13.00 ’Valoa ja varjoa’: Kaisa Näreranta, mezzosoprano ja Joel Papinoja, piano

Su 22.4.2018 klo 13.00 ’Tähtiä kämmenellä’: Jouni Bäckström, baritoni ja Joel Papinoja, piano

Su 13.5.2018 klo 13.00 ’Kevään lumoa’: Marion Melnik, sopraano ja Joel Papinoja, piano

Taidenäyttelyt lämpiössä:

1.3. – 31.3.2018 ’Valoa ja varjoa’ Sebastian Isokangas

1.4. – 30.4.2018 Julkaistaan myöhemmin

1.5. – 31.5.2018 Julkaistaan myöhemmin

Yhteyshenkilöt
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Kaisa Näreranta
Teatro Productions Oy
p 050 584 4876 / kaisa@teatro.fi

Leela Konttavaara
Kulttuuritalo Martinus
p. 040 847 3235 / leela.konttavaara@vantaa.fi