Tuula Saarensola

Mezzosopraano Tuula Saarensola opiskeli Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin osastolla ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon vuonna 1996. Lauluopintoja hän on suorittanut yksityisesti ja Metropolia ammattikorkeakoulussa, josta valmistui laulumuusikoksi vuonna 2016.

Monipuolisena muusikkona Saarensola jakaa aikaansa urkujensoittoon, musiikinjohtoon ja laulamiseen. Laulumusiikin puolella ohjelmistossa on laajasti kirkkomusiikkiteosten altto-osia sekä myös näyttämömusiikkia ja oopperarooleja, kuten Flosshilde ja Erda (Wagner: Reininkulta), Lähetti (Monteverdi: l’Orfeo), La Maestra delle Novizie (Puccini: Suor Angelica), Grimgerde (Wagner: Valkyria) ja Kolmas nainen (Mozart: Taikahuilu).

Saarensola on toiminut johtavana kanttorina Tuusulan seurakunnassa vuodesta 1997. Espoon tuomiokapituli myönsi hänelle director musices –arvonimen vuonna 2016.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.