Tiina Vahevaara

Sopraano Tiina Vahevaara valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 1995 Esittävän säveltaiteen ja Oopperakoulutuksen linjoilta. Suomen Kansallisoopperassa hän on esiintynyt vuodesta 1994, laulaen keskeisiÄ rooleja, mm. Violetta (La traviata), Susanna (Figaron häät), Blonde (RyötöSeraljista), Pamina (Taikahuilu), Musetta ( La Boheme), Follevillen Kreivitär (Matka Reimsiin), Oscar (Naamiohuvit), Adele (Lepakko) sekä Valencienne (Iloinen Leski).

Vahevaara on esiintynyt useissa alueoopperoiden ooppera- ja operettiproduktioissa (Oulu, Pori, Mikkeli, Seinäjoki). Hän on ollut alusta lähtien mukana Saaristo-oopperan produktioissa, joista mainittakoon Gabriel, tule takaisin (Kuusisto) sekä Vanhapiika ja varas (Menotti). Savonlinnan Oopperajuhlilla hän on laulanut vuosina 2000-03. Operetti kuuluu Vahevaaran repertoaariin suuressa määrin. Hän on vieraillut maineikkaassa Tampereen työväenteatterissa kaksi näytäntökautta. Vuonna 1998-99 hän lauloi Stasin roolin Mustalaisruhtinatar-operetissa (Kàlmán) ja vuonna 2002-03 vuorossa oli Valenciennen rooli Iloisessa leskessä (Lehar). Vuodesta 2013 lähtien hän on kiertänyt ympäri Suomea Operart Oy:n operettiproduktioiden kanssa. Ohjelmistoon kuuluuvat esim. Mustalaisruhtinatar ja Kreivitär Mariza.

Vahevaaralle myönnettiin Karita Mattila-palkinto vuonna 2003. Hän on saanut myös toisen palkinnon Mustakallio-, Merikanto- ja Kangasniemen laulukilpailuissa. BIS-levymerkille Vahevaara on levyttänyt Kalevi Ahon Kiinalaisen laulusarjan.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.