Satu Vihavainen

sopraano

Oopperalaulaja  Satu Vihavainen  suoritti laulunopettajan tutkinnon ja  lauludiplominsa   Sibelius -Akatemiassa 1982. Ensikonserttinsa hän antoi Helsingissä 1983. Hän on esittänyt yli 40 sopraanoroolia kotimaassa ja ulkomailla muun muassa Suomen Kansallisoopperassa (vuosina1980-2009), Bayreuthin musiikkijuhlilla, Tukholman Kuninkaallisessa oopperassa ja Savonlinnan oopperajuhlilla.

Hän on toiminut laulunopettajana Sibelius Akatemiassa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa, sekä useilla kesäkursseilla.Keskeisten oratorio-, passio- ja orkesteriteosten lisäksi hän on pitänyt omia konsertteja, laulanut useissa levytyksissä, radio-  dvd – ja televisiotallenteissa, sekä esiintynyt orkesterien solistina eri puolilla Eurooppaa , Venäjällä, Japanissa ja Yhdysvalloissa, tehden yhteistyötä monien merkittävien kapellimestareiden kanssa.

Satu Vihavaiselle on myönnetty musiikin Minna Canth-palkinto ja hänet on valittu Savon naiseksi vuonna 2001. Suomen näyttämötaiteen kultaisen ansiomerkin hän sai vuonna 2009. Vuonna 2020 tuli kuluneeksi 40 vuotta siitä kun Satu Vihavainen  debytoi  Aleksanterin Teatterissa Leos Janazekin oopperassa Jenufa  Barenan roolissa. Samana vuonna Kari Tikan oopperan Rakkaus on Väkevä kuin Kuolema kantaesityksessä  hän palasi  Äidin roolissa entiselle Suomen Kansallisoopperan näyttämölle Aleksanterin Teatteriin.

Kesällä 2021   hän laulaa  Aholansaaressa  Riitan roolin Joonas Kokkosen oopperassa  Viimeiset Kiusaukset.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.