Satu Vihavainen

sopraano

Oopperalaulaja Satu Vihavainen suoritti laulunopettajan tutkinnon ja lauludiplominsa Sibelius -Akatemiassa 1982. Ensikonserttinsa hän antoi Helsingissä 1983. Hän on esittänyt yli 40 sopraanoroolia kotimaassa ja ulkomailla muun muassa Suomen Kansallisoopperassa (vuosina1980-2009 ), Bayreuthin musiikkijuhlilla, Tukholman Kuninkaallisessa oopperassa ja Savonlinnan oopperajuhlilla.

Hän on toiminut laulunopettajana Sibelius Akatemiassa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa, sekä useilla kesäkursseilla. Keskeisten oratorio-, passio-ja orkesteriteosten lisäksi hän on pitänyt omia konsertteja, laulanut useissa levytyksissä, radio-dvd -ja televisiotallenteissa, sekä esiintynytorkesterien solistina eri puolilla Eurooppaa, Venäjällä, Japanissa ja Yhdysvalloissa, tehden yhteistyötä monien merkittävien kapellimestareiden kanssa.

Satu Vihavaiselle on myönnetty musiikin Minna Canth -palkinto ja hänet on valittu Savon naiseksi vuonna 2001. Suomen näyttämötaiteen kultaisen ansiomerkin hän sai vuonna 2009. Kuluvana vuonna 2020 tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä kun Satu Vihavainen debytoi Aleksanterin Teatterissa Leos Janazekin oopperassa Jenufa Barenan roolissa. Nyt hän palaa samalle näyttämölle Äidin roolissa Kari Tikan oopperan kantaesityksessä Rakkaus on Vakevä kuin Kuolema.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.