Pia Kalenius

Nukketeatteritaiteilija Pia Kalenius (s.1973) on turkulainen freelancer, kokenut ja tuottoisa taiteenmoniottelija, joka on valmistunut Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta 2003. Kalenius on työskennellyt laaja-alaisesti nukketeatterin ja esittävän taiteen kentällä visuaalisena suunnittelijana ja rakentajana, ohjaajana ja esiintyjänä. Hänen työtään on nähty ja nähdään niin turkulaisilla kuin valtakunnallisillakin näyttämöillä.

Teoksissa Kaleniusta kiinnostaa erityisesti nuken ja nukettajan suhde, elottoman/materian elollistaminen, visuaalisuudella, liikkeellä ja rytmillä sanoittaminen sekä outous vs henkilökohtainen tulkinnallisuus. Kaleniuksen tekemisen kulmakiviä ovat nukettaminen, ryhmätyö, huumori, tunteellisuus ja oivaltavuus. Kalenius on yksi turkulaisen nykynukketeatterin pioneereista. Hän on Aura of Puppetsin perustajajäsen ja nukketeatterityöryhmä Kuuman Ankanpoikasen sekä Tehdas Teatterin jäsen.

Kaleniuksen nukketeatteritaidetta ovat tukeneet mm. SKR (työskentelyapurahan 6kk/2014), Taike (työskentelyapuraha 3kk, 2017 ja taiteilija-apurahan/1v. 2019) ja Turun kaupunki (taiteilija-apuraha v. 2020)

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.