Lucy Abrams-Husso

Lucy Abrams-Husso (s. Abrams), 33, on alun alkaen Chicagolainen, mutta asuu tällä hetkellä Helsingissä. Hän saavutti korkeakoulututkinnon erinomaisilla arvosanoilla klarinetin soitosta ja antropologiasta Illinoisin Urbana-Champaignin yliopistosta ja musiikin maisterin tutkinnon esitystaiteista ja kirjallisuudesta Eastman School of Musicista. Hän suoritti toisen musiikin maisterintutkinnon DocMus -ohjelmasta Sibelius-Akatemiasta vuonna 2016 ja on tällä hetkellä Sibelius-Akatemian DocMus -ohjelman tohtorikandidaatti. Hän on aiemmin toiminut Oulun sinfoniaorkesterin apulaisjohtajana ja klarinetistina. Lucy työskentelee tällä hetkellä freelancerina Etelä-Suomessa ja esiintyy Sinfonia Lahden, Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfonietan, Suomen Kamariorkesterin, Turun Filharmonisen orkesterin ja Pori Sinfonietan kanssa. Hän on esiintynyt Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin, Mikkelin jousiorkesterin ja Haapaveden kamariorkesterin solistina. Hänen opettajiaan olivat Olli Leppäniemi, Yehuda Gilad, Jon Manasse, Ken Grant, J. David Harris ja Gary Karner.

Nykymusiikkiin intohimoisesti suhtautuvan Lucyn tohtoriprojekti keskittyy suomalaisten ja amerikkalaisten säveltäjien vuoden 1980 jälkeen säveltämän klarinettiohjelmiston tutkimiseen. Hänen ensimmäinen tohtorikonserttinsa, Imagined Models, pidettiin 13.11.2018 Helsingin Musiikkitalon Organo-salissa. Lucyn toinen konsertti, Elollinen, valmistui 12.9.2020. Hänen kolmas konserttinsa on kaupallinen CD, joka kantaa nimeä Duel ja se julkaistaan SibaRecords/Naxos -levy-yhtiöiden kautta. CD sisältää teoksia klarinetille ja elektroniikalle, ja se julkaistaan vuoden 2022 aikana.

Lucyn tutkimusta ovat rahoittaneet Sigma Alpha Iota International Music Fraternity, Jenni ja Antti Wihurin säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Emil Aaltosen Säätiö. Tällä hetkellä hän työskentelee tohtoritutkijana Helsingin Sibelius-Akatemiassa.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.