Jussi Vänttinen

baritoni

Jussi Vänttinen on espoolainen baritoni ja Lappeenrannan laulukilpailun miesten sarjan voittaja 2019. Hän teki debyyttinsä Suomen Kansallisoopperassa syyskuussa 2019 laulaen Moraléksen roolin G.Bizetin oopperassa Carmen. Toukokuussa 2019 hän lauloi pääroolin W.A.Mozartin oopperassa Don Giovanni Värmlandin oopperatalon ja Tukholman Operahögskolanin yhteistyöproduktiossa Karlstadissa.

Hänen esiintymisensä niin oopperalavoilla kuin konserttiareenoillakin on kerännyt runsaasti kiitosta intensiivisyydellään ja fyysisyydellään sekä kyvyllä olla kontaktissa yleisön kanssa.

Vänttinen viimeistelee maisteriopintojaan sekä Tukholman Operahögskolanissa, että Sibelius-Akatemian oopperaluokalla.

Hän on esittänyt useita ooppera-jaoperettirooleja kuten Tarquinius (B.Britten: The Rape of Lucretia), kreivi Almaviva (W. A. Mozart: Le nozze di Figaro), Starveling (B. Britten: A Midsummer Night ́s Dream), Aeneas (H. Purcell: Dido & Aeneas), Gunther (O. Straus: Die lustigen Nibelungen), Ben (G-C-Menotti: The Telephone) sekä Fiorello (G. Rossini: Il barbiere di Siviglia).

Vänttinen on esiintynyt Oulu Sinfonian, Pori Sinfoniettan sekä Lohjan kaupunginorkesterin solistina ja hän esiintyy aktiivisesti myös liedlaulajana. Hänen viimeaikaiseen liedrepertoaariinsa on kuulunut mm. Schubertin Schwanengesang-laulusarja, Brahmsin Vier ernste Gesänge, Schumannin Dichterliebe ja Liederkreis Op. 24, Ravelin Don Quichotte à Dulcinée -sarja, Duparcin laulut, sekä Vladimir Agopovin Offrets timme -laulusarja.

Hän on myös kysytty nykymusiikin esittäjä. Joulukuussa 2019 hän oli mukana kantaesittämässä Paavo Korpijaakon Oikeusjuttu-oopperaa, sekä Uljas Pulkkiksen oopperaa I väntan på en jordbävning. Lokakuussa 2020 häntä kuullaan Kari Tikan oopperassa Rakkaus on väkevä kuin kuolema.

Jussi Vänttisen opintoja ja taiteellista työtä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Pro Musica-säätiö, Martin Wegeliuksen muisto –säätiö, Selim Eskelinin säätiö, Sibelius-Akatemian tukisäätiö sekä Oopperan ja baletin tukisäätiö SR.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.