Annika Leino

sopraano

Sopraano Annika Leino (s. 1989) valmistui huhtikuussa 2018 Musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta, mitä ennen hän valmistui Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta laulupedagogiksi (2014). Hänen oppettajinaan ovat toimineet Sirkka Parviainen, Kaisu Helminen, Maikki Apajalahti ja Maaria Virmavirta. Tällä hetkellä hän opiskelee Johanna Rusanen-Kartanon johdolla.

Hänen oopperaroolejaan ovat olleet Serkku (Puccini: Madama Butterfly), Kreivitär Ceprano (Verdi: Rigoletto), Liisa (Isomäki: Unissa kaikki oli selkeämpää), Lintu (Lintinen: Voi Vietävä!) sekä Sibelius-Akatemian produktioissa Alice Ford (Verdi: Falstaff), Helena (Britten: Midsummer Night’s Dream), Gertrud (Humperdinck: Hänsel und Gretel) sekä Kreivitär (Mozart: Figaron häät). Leino ontyöskennellyt kesinä 2012-2015 sekä 2018 Savonlinnan oopperajuhlakuorossa. Talvella 2019 Leino saavutti finaalipaikan Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa ja hänet palkittiin OP Etelä-Karjalan erikoispalkinnolla. Kesällä 2019 hän voitti Kangasniemen laulukilpailun.

Leino on osallistunut mm. Emma Kirkbyn, Ingrid Hauboldtin, Soile Isokosken, Dorothy Irvingin, Martin Katzin ja Wilma Vernocchin mestarikursseille. Hänen työtään ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Musiikin edistämiskeskus, Sibelius-Akatemian Oopperaluokan kummit ry. sekä Selim Eskelinin säätiö

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.