Aki Alamikkotervo

tenori

Tenori ja laulunopettaja Aki Alamikkotervo syntyi Tervolassa 1962. Hän on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaan 1999–2017. Alamikkotervo opiskeli Oulun konservatoriossa ja suoritti laulunopettajalinjan jatkotutkinnon 1993. Alamikkotervo opiskeli myös Italiassa Paolo Silverin johdolla.

Alamikkotervo on vieraillut mm. suomalaisissa alueoopperoissa, Ruotsin kuninkaallisessa oopperassa Tukholmassa, Moskovan Novaja-oopperassa, Wienissä ja Savonlinnan oopperajuhlilla vuodesta 1997. Keväällä 2005 Alamikkotervo vieraili Kansallisoopperan kanssa Pietarin Mariinski -teatterissa. Porin oopperassa Aki Alamikkotervo on esiintynyt viime vuosina mm. Ryöstö Seraljista ja Don Giovanni oopperoissa.

Vuonna 1989 Alamikkotervo voitti kolmannen palkinnon Timo Mustakallio -laulukilpailussa. Vuonna 1997 hänet nimettiin Vuoden oopperasolistiksi. Alamikkotervo on levyttänyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Sinfonia Lahden kanssa sekä Luosto -sinfonian Sinfonia Lahden ja Lapin kamariorkesterin kanssa. Hän esiintyy säännöllisesti oratorioiden ja passioiden solistina.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.