Loputon Käpylä -ooppera saa kantaesityksensä Käpylän kirkossa helmikuussa 2022

Loputon Käpylä -ooppera on Oulunkylän seurakunnan käynnistämä suurhanke, joka juhlistaa Helsingin Käpylän kaupunginosan 100-vuotista historiaa. Mikko Heleniuksen säveltämä ja Miira Sippolan käsikirjoittama ooppera peilaa William Blaken ajatusmaailmaa.

 

Loputon Käpylä – sodan ja rauhan avioliitto

 

Loputon Käpylä on säveltäjä Mikko Heleniuksen ja libretisti Miira Sippolan luoma uusi suomalainen ooppera, joka saa kantaesityksensä 17.2.2022 Helsingin Käpylän kirkossa. Muut esitykset ovat 18.-19.2.2022. Oopperan mahdollistaa Oulunkylän seurankunta osana uutta Helmi-festivaalia, jonka tavoitteena on toimia kevään avauksena sekä nostaa esiin kiinnostavaa ja puhuttelevaa kulttuuria ja taidetta. Säännölliseksi aiotun festivaalin aloittaa Loputon Käpylä -ooppera, jonka pontimena on lisäksi vuonna 2020 vietetty Helsingin Käpylän kaupunginosan 100-vuotisjuhla.

 

Ooppera pohjautuu runoilija ja kuvataiteilija William Blaken fragmentaariseen tekstikokoelmaan Taivaan ja helvetin avioliitto, joka on yksilöllisen näkijän julistusta murroksellisena historian aikana.  Teksti vie kuulijan onnelliseen kaupunkikylään, joka idyllistäänkään huolimatta ei ole vapaa maailman vastakkainasetteluista. Loputon Käpylä nousee vastakkainasettelujen yläpuolelle.

 

Oopperan ohjaa Juulia Tapola. “Tässä oopperassa on monia kerroksia, kuten elämässä. Mikään ei ole vain hyvää tai pahaa. Ihmisillä on loputon kaipuu onneen ja yhteyteen toisten kanssa, joskus se ei ole aivan helppoa ja tilanteet kärjistyvät, koetaan yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta. Käpylä on idyllinen kylä kaupungissa, silti sinnekin mahtuu kaikki elämän värit epätoivosta rakkauteen” kuvailee ohjaaja Juulia Tapola tulevaa kantaesitystä.

 

Keskeisissä rooleissa laulavat sopraano Mia Heikkinen, mezzosopraano Kaisa Näreranta ja baritoni Riku Pelo. Oopperan esitykset tuottaa Teatro Productions.

 

 

Haastattelupyynnöt ja muut yhteydenotot

Kaisa Näreranta

Teatro Productions

+358 50 584 487 / kaisa@teatro.fi