Kaija Saariahon ja La Chambre aux échos’n pääsiäiseltä peruuntunut La Passion de Simone nähdään Musiikkitalossa elokuun lopussa

Kaija Saariahon ja pariisilaislähtöisen musiikkiteatteriryhmän La Chambre aux échos’n näyttämöllinen oratorio La Passion de Simone siirtyy koronapandemian vuoksi pääsiäiseltä osaksi ensi kesän Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa. La Passion de Simonen esitykset nähdään Helsingin Musiikkitalossa 30.-31. elokuuta. Lipunmyynti uusiin esityksiin on käynnissä ja huhtikuun esityksiin ostetut liput käyvät uusille päivämäärillä sellaisenaan (su 12.4. -> su 30.8. ja ma 13.4. -> ma 31.8.). Jos uusi ajankohta ei sovi, Ticketmaster palauttaa lipun hinnan lipun ostajalle.

Kotiyleisö pääsee kuitenkin pääsiäisen aikaan nauttimaan La Passion de Simonen maaliskuussa 2019 Tampere-talossa kuvatusta versiosta –  Yle Teema Fem lähettää taltioinnin pitkäperjantaina 10.4. klo 12.00. Esitys on myöhemmin katsottavissa myös Yle Areenan kautta.

La Passion de Simone -oratorio pohjautuu ranskalaisfilosofi Simone Weilin (1909–1943) tälläkin hetkellä ajankohtaisiin ajatuksiin, elämään ja kamppailuun maailman epäoikeudenmukaisuutta ja eriarvoisuutta vastaan. Tarinan keskiön nuori nainen ihailee Simonea, samalla kyseenalaistaen hänen radikaalin tinkimättömyytensä.  Sävellyksellisesti Bachin passioihin perustuva teos voidaan kokea kollektiivisena meditaationa, jota johtavat sopraano Sayuri Araida, näyttelijä Isabelle Seleskovitch sekä vokaalikvartetti.

La Chambre aux échos tilasi La Passion de Simonen kamariorkesteriversion ja kantaesitti sen marraskuussa 2013 Melos-Ethos Festivaalilla Bratislavassa. Kaija Saariahon nykymusiikin innoittama teatteriproduktio on sen jälkeen kiertänyt mm. Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Suomessa. Musiikkitalon esityksissä lavalla nähdään nuoren kansainvälisen taiteilijaryhmän esiintyjien lisäksi suomalainen kamariorkesteri Avanti! Kapellimestarina toimii Saariaho-spesialisti Clément Mao-Takacs ja näyttämöohjauksesta vastaa Aleksi Barrière, La Chambre aux échos -ryhmän taiteelliset johtajat. Ennen molempia esityksiä järjestetään teokseen ja Simone Weiliin linkittyvät keskustelutilaisuudet, joihin yleisöllä on vapaa pääsy, lisätietoja tilaisuuksista lähempänä esityksiä.

Säveltäjä Kaija Saariaholle itselleen hänen passionsa on henkilökohtaisin ja siksi tärkein näyttämöteos.

Ohjaaja Aleksi Barrière ja kapellimestari Clément Mao-Takacs perustivat La Chambre aux échos -ryhmän toteuttaakseen orgaanista musiikkiteatteria, jossa eri taiteenlajit käyvät vuoropuhelua, herättäen keskustelua myös yleisössä.

“Koska mikään olevaisesta ei ole ehdottomasti rakkauden arvoista, tulee rakastaa sitä, mikä ei ole olemassa.” – Simone Weil

La Passion de Simone -arvioita:

Esityksen jälkeen, tunnemme varmaan kaikki, että jotakin on meissä vähän muuttunut”.

(Bodil Maroni Jensen, musikkjournalistikk.no).

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006031143.html

http://www.amfion.fi/arvio-saariaho-festivaali-huipentui-la-passion-de-simonen-ensiesitykseen-tampere-talossa/

https://www.aamulehti.fi/a/201501339

https://www.aamulehti.fi/a/201497483

 

La Passion de Simone -esitykset Helsingin Musiikkitalossa:

Su 30.8.
Klo 19.00 Musiikkitalon konserttisali:
La Passion de Simone -oratorio
 
Ma 31.8. 
Klo 19.00 Musiikkitalon konserttisali:
La Passion de Simone -oratorio 
 
Teoksen kesto 65 minuuttia, ei väliaikaa.

 

La Passion de Simone -liput:
https://www.ticketmaster.fi/event/la-passion-de-simone-lippuja/272529?utm_source=musiikkitalo&utm_medium=verkkosivut&utm_campaign=simone1304

 

Lisätiedot:

Kaisa Näreranta
toimitusjohtaja, ceo
Teatro Productions Oy Ltd
Puistolantori 5
00760 HELSINKI
kaisa@teatro.fi
+358 (0)50 584 4876
www.teatro.fi

Milla Palovaara
Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kirstinkatu 3 B 27
00530 Helsinki
+358 (0)40 596 7973
milla@kulttuuritoimisto.fi