Kaija Saariahon ja La Chambre aux échos’n La Passion de Simone -esitykset Musiikkitalossa siirtyvät pääsiäiseltä 2021 Helsingin juhlaviikoille

Kaija Saariahon ja pariisilaislähtöisen musiikkiteatteriryhmän La Chambre aux échos’n näyttämöllinen oratorio La Passion de Simone siirtyy koronapandemian vuoksi jälleen pääsiäiseltä syksyyn 2021 osaksi Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa. Uudet esityspäivät ovat 1.-2. syyskuuta ja esitykset toteutetaan suunnitellusti Helsingin Musiikkitalossa. Lipunmyynti on käynnissä ja huhtikuun esityksiin ostetut liput käyvät uusille päivämäärille sellaisenaan (su 4.4 -> ke 1.9.. ja ma 5.4. -> to 2.9.). Jos uusi ajankohta ei sovi, Ticketmaster palauttaa lipun hinnan lipun ostajalle. Palautusta tulee pyytää 31.5.2021 mennessä.

La Passion de Simone -oratorio pohjautuu ranskalaisfilosofi Simone Weilin (1909–1943) ajatuksiin ja elämänmittaiseen kamppailuun maailman epäoikeudenmukaisuutta ja eriarvoisuutta vastaan. Näyttämölle tuodun tarinan nuori nainen ihailee Simonea, samalla kyseenalaistaen hänen radikaalin tinkimättömyytensä.  Sävellyksellisesti Bachin passioihin perustuva teos voidaan kokea kollektiivisena meditaationa, johon johdattavat sopraano Sayuri Araida, näyttelijä Isabelle Seleskovitch sekä vokaalikvartetti.

La Chambre aux échos tilasi La Passion de Simonen kamariorkesteriversion ja kantaesitti sen marraskuussa 2013 Melos-Ethos Festivaalilla Bratislavassa. Kaija Saariahon nykymusiikin innoittama teatteriproduktio on sen jälkeen kiertänyt mm. Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Suomessa. Musiikkitalon esityksissä lavalla nähdään nuoren kansainvälisen taiteilijaryhmän esiintyjien lisäksi suomalainen kamariorkesteri Avanti! Kapellimestarina toimii Saariaho-spesialisti Clément Mao-Takacs ja näyttämöohjauksesta vastaa Aleksi Barrière, La Chambre aux échos -ryhmän taiteelliset johtajat. Ennen molempia esityksiä järjestetään teokseen ja Simone Weiliin linkittyvät keskustelutilaisuudet, joihin yleisöllä on vapaa pääsy, lisätietoja tilaisuuksista lähempänä esityksiä.

Säveltäjä Kaija Saariaholle itselleen passio on henkilökohtaisin ja siksi tärkein näyttämöteos.

Ohjaaja Aleksi Barrière ja kapellimestari Clément Mao-Takacs perustivat La Chambre aux échos -ryhmän toteuttaakseen orgaanista musiikkiteatteria, jossa eri taiteenlajit käyvät vuoropuhelua, herättäen keskustelua myös yleisössä.

“Koska mikään olevaisesta ei ole ehdottomasti rakkauden arvoista, tulee rakastaa sitä, mikä ei ole olemassa.” – Simone Weil

La Passion de Simone -arvioita:

Esityksen jälkeen, tunnemme varmaan kaikki, että jotakin on meissä vähän muuttunut”.

(Bodil Maroni Jensen, musikkjournalistikk.no).

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006031143.html

http://www.amfion.fi/arvio-saariaho-festivaali-huipentui-la-passion-de-simonen-ensiesitykseen-tampere-talossa/

https://www.aamulehti.fi/a/201501339

https://www.aamulehti.fi/a/201497483

 

La Passion de Simone -esitykset Helsingin Musiikkitalossa:

Ke 1.9.

Klo 19.00 Musiikkitalon konserttisali:

La Passion de Simone -oratorio 

 

To 2.9. 

Klo 19.00 Musiikkitalon konserttisali:

La Passion de Simone -oratorio

 

Teoksen kesto 65 minuuttia, ei väliaikaa.

 

La Passion de Simone -liput:

1.9. esitykseen https://www.ticketmaster.fi/event/272513

2.9. esitykseen https://www.ticketmaster.fi/event/272529

 

Lisätiedot:

Kaisa Näreranta
toimitusjohtaja, ceo
Teatro Productions Oy Ltd
kaisa@teatro.fi
+358 (0)50 584 4876
www.teatro.fi

 

Milla Palovaara
Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kirstinkatu 3 B 27
00530 Helsinki
+358 (0)40 596 7973
milla@kulttuuritoimisto.fi

 

La Passion de Simone