Bayreuthin oopperajuhlien lastenoopperatuotanto ensimmäistä kertaa Suomeen

Teatro Productions käynnistää yhteistyön Saksan Bayreuthin oopperajuhlien kanssa tuomalla Suomeen Lasten RING -lastenoopperatuotannon. Helsingin juhlaviikoilla Suomen ensi-iltansa saava Lasten RING tuo Richard Wagnerin neljästä oopperasta koostuvan massiivisen teoskokonaisuuden Musiikkitaloon koko perheelle sopivana elämyksenä.

Lasten RING on Bayreuthin oopperajuhlien johtaja Katharina Wagnerin ja Markus Latschin konseptoima lyhennelmä Richard Wagnerin RING-tetralogiasta. Tuotanto on osa Teatro Productionsin vuonna 2018 käynnistämää International Opera Company Finland -nimellä toimivaa kansainvälistymishanketta, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen oopperataiteen verkostoitumista ja vientiä, sekä taiteilijoiden ja tuotantojen kansainvälistä liikkuvuutta.

Bayreuthin oopperajuhlilla vuonna 2018 nähty esitys saa Helsingissä suomenkielisen, visuaalisesti näyttävän tulkinnan, joka tempaa mukaansa niin lapset kuin aikuiset. Teoksen suomeksi kääntää Auli-Särkiö.

Solisteina kuullaan niin nuoria kuin kokeneita suomalaisia Wagner-laulajia, ja orkesterina toimii Helsinki Chamber Orchestra. Teoksen johtaa ranskalaislähtöinen Chloé Dufresne.

Lasten RINGistä nähdään kolme esitystä:
PE 23.8.2019 klo 18.00
LA 24.8.2019 klo 14.00
LA 24.8.2019 klo 18.00

Tuotanto toteutetaan yhteistyössä tänä vuonna 20 vuotta täyttävän suomalaisen Wagner-seuran Richard Wagner -kulttuuriyhdistyksen kanssa. Esitysten suojelijana ja tukijana toimii basso Matti Salminen.

Solistit

Wotan / Der Wanderer: Juha Kotilainen
Brünnhilde: Tiina-Maija Koskela
Siegmund / Siegfried: Olavi Suominen
Freia / Waldfogel: Marika Hölttä
Woglinde / Sieglinde: Hannakaisa Nyrönen
Wellgunde: Kaisa Näreranta
Flosshilde / Fricka: Taina Piira
Mime: Jere Martikainen
Loge: Mikko Sateila
Alberich: Samuli Takkula
Fasolt / Hunding: Matti Turunen
Fafner / Hagen: Aapo Kilpelä

Esitykset

Pe 23.8. klo 18.00 Musiikkitalon konserttisali
La 24.8. klo 14.00 Musiikkitalon konserttisali
La 24.8. klo 18.00 Musiikkitalon konserttisali

Esityksen kesto n. 2 h 15 min

Yhteyshenkilöt
Kaisa Näreranta
toimitusjohtaja
Teatro Productions Oy
kaisa@teatro.fi
puh. 050 584 4876