Taina Piira

Sopraano Taina Piira aloitti musiikinopiskelun Mikkelin musiikkiopistossa, josta hän siirtyi ammattiopintojen pariin Kuopion konservatorioon, valmistuen sieltä laulupedagogiksi. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa professori Jaakko Ryhäsen oppilaana ja lukuisilla mestarikursseilla mm. Dorothy Irvingin, Francois Le Roux ́n, Håkan Hagegårdin, Ralf Gothónin, Mitsuko Shirain, Hartmut Höllin sekä Renata Scotton oppilaana.

Suomen Kansallisoopperaan Taina kiinnitettiin 2000, hänen debytoitua menestyksekkäästi Menottin Konsulin Magda Sorelin roolissa. Tämän jälkeen seurasi kiinnitys Frankfurt am Mainin oopperaan.

Nykyisin Taina Piira toimii freelancer-laulajana ja laulunopettajana. Häntä on kuultu useissa lied-, kirkko-, operetti-ja oopperakonserteissa, usein pianistimiehensä Janne Hovin kanssa, TV-ja radio-ohjelmissa sekä suomalaisten orkesterien solistina. Hän on esiintynyt paljon myös ulkomailla, mm. Tallinnassa, Zürichissä, Pariisissa, Berliinissä, Torontossa, Tokiossa ja Tukholmassa. Taina on ollut mukana myös useissa kantaesityksissä mm. oopperoissa: Sallinen Kuningas Lear, Juha T. Koskinen Madame de Sade, Antti Nissilä kirkko-ooppera Pyhät seinät.

Syksystä 2016 alkaen Taina on toiminut Tuusulan Mieslaulajien taiteellisena johtajana ja syksystä 2018 alkaen hän on johtanut myös Rajamäen Mieslaulajia.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.