Mikko Sateila

tenori

Mikko Sateila (s.1984) debytoi Suomen Kansallisoopperassa 2017 Šostakovitšin oopperassa Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth (Ajuri, juoppo). 2017-2018 hän lauloi Häirikön roolin Kansallisoopperan koululaisoopperassa Ihmepoika A. Lisäksi Sateila on laulanut oopperarooleja mm. Savonlinnan oopperajuhlilla, Jyväskylän alueoopperan produktioissa ja Sibelius-Akatemian produktioissa. Mainittakoon myös, että hän on laulanut Helsingin kaupungin orkesterin ja Ylioppilaskunnan soittajien solistina.

Sateila valittiin Suomen Wagner –seuran stipendiaatiksi vuonna 2015. Hänen laulunopettajinaan ovat olleet mm. Turkka Manninen, Jorma Elorinne, Aulikki Eerola, Monica Groop sekä Seppo Ruohonen. Valmistumisensa jälkeen Sateila on opiskellut Jaakko Ryhäsen johdolla. Mestarikursseille Sateila on osallistunut mm. Bulgariassa ja Italiassa.

Mikko Sateila on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin kandidaatiksi 2013, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta 2013 (Muusikko AMK) sekä filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan musiikkikasvatus 2010. Tällä hetkellä Sateila on Musiikin lehtorina Kirkkonummella.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.