Hannakaisa Nyrönen

Sopraano

Sopraano Hannakaisa Nyrönen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius akatemian kirkkomusiikin osastolta vuonna 2011. Lauluopintojaan hän on tehnyt sekä Marjut Hannulan, että Seppo Ruohosen johdolla. Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa Nyrönen aloitti vuonna 2011 ja samana vuonna ylsi sekä Timo Mustakallio -laulukilpailun semifinaaliin että Kangasniemen laulukilpailun finaaliin. Nyrönen on yksi viidestä suomalaisesta, jotka ylsivät kansainväliseen Mirjam Helin -laulukilpailuun elokuussa 2014. Samana syksynä alkoi yhteistyö pianisti Asta Onnilan kanssa, ja se huipentui seuraavana kesänä Taidekeskus Salmelan Merikanto-laulukilpailun ensimmäiseen sijaan. Tätä edelsivät laulaminen kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun semifinaalissa, valinta Päivi ja Paavo Lipposen rahaston Vuoden solistiksi sekä palkitseminen Wegelius-säätiön tunnustuksella.

Nyrönen on laulanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Seinäjoen kaupunginorkesterin ja Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistina ja konsertoinut Suomen Kulttuurirahaston ja Sibelius-Akatemian Kirpilä-konserttisarjassa sekä Eurajoki Bel Canton stipendiaattina. Nyröstä mentoroi ja opettaa oopperalaulaja, basso Mika Kares.

Lisätietoja www.hannakaisanyronen.com

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.