Auli Särkiö-Pitkänen

kääntäjä

Auli Särkiö-Pitkänen (s. 1990) on helsinkiläinen runoilija ja musiikkitoimittaja, jonka toiminnassa limittyvät esseistin, kriitikon, kääntäjän ja esiintyjän roolit. Musiikkikirjoittajana hän on paneutunut erityisesti oopperaan. Esikoiskokoelma Sarmatia (Mäntykustannus, 2011) herätti huomiota ajattomalla romanttisuudellaan ja käännettiin vuonna 2015 myös kokonaisuudessaan ranskaksi. Keväällä 2016 ilmestyi
Poesia vihkot -sarjassa Särkiö-Pitkäsen toinen runoteos Ruohosinfonia, jonka pohjalta on syntynyt myös samanniminen äänitaideteos yhteistyössä huilisti-säveltäjä Heta Ahon kanssa.

Särkiö-Pitkänen toimii monipuolisesti kääntäjänä klassisen musiikin kentällä. Elokuussa 2018 sai Savoy-teatterissa ensi-iltansa hänen suomentamansa Bernsteinin Candide -operetti, josta nähdään kaudella 2019-2020 jälleen uusia esityksiä.

Särkiö-Pitkänen opiskeli Helsingin yliopistossa kirjallisuus-ja musiikkitieteitä. Hän on myös aktiivinen harrastajamuusikko, jonka erityisinä kiinnostuksen kohteina ovat vanha musiikki ja lied.

Kiinnostuitko?

Teatron kautta tilaat toiveiden mukaiset musiikkiesitykset ja artistit tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.Halutessanne huolehdimme kokonaisen tapahtuman järjestämisestä ’avaimet käteen’ -periaatteella.