Marika Hölttä

Soprano

– English translation available soon –

Koloratuurisopraano Marika Hölttä opiskelee klassista laulua ja musiikkiteatteria Sibelius-Akatemiassa Outi Kähkösen sekä Hanna Hurskaisen johdolla. Musiikkialan perustutkinnon hän on suorittanut Lahden konservatoriosta (2014). Hölttä on laulanut mm. Virolaisen La Nova Orchestran, Lahden Nuoren Sinfonian, Helsingin Barokkiorkesterin sekä Kamariorkesteri Credon solistina. Hölttä on esiintynyt paljon myös lied-musiikin saralla, esimerkiksi taidekoti Kirpilän konserttisarjassa 2018 sekä konsertoinut Italiassa pianisti Tuula Hällströmin kanssa vuoden 2018 aikana. Lisäksi Hölttä lauloi solistina useiden kirkkomusiikkiteosten solistina keväällä 2019. Hölttä on osallistunut mm. professori Irina Gavrilovicin, Johanna Rusanen-Kartanon, Ilmo Rannan sekä Soile Isokosken mestarikursseille.

Oopperarooleista mainittakoon kantaesitykset: GerMania (Roncal) Eva Braunin roolissa sekä Silent years (Tuurna) Miss Berezinana, sekä Nukkumatin rooli Humperdinckin oopperassa Hannu ja Kerttu (Sibelius-Akatemia), Yön kuningattaren (Mozart: Taikahuilu) rooli Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan yhteistyöproduktiossa konserttiversiona, sekä nimirooli Marko Aution oopperassa Prinsessa Adalmina (kiertävä esitys ympäri Suomen).

Hölttä on kiinnitettynä vuonna 2019 Pohjalaisten Liisaksi (Madetoja) Kouvolan oopperassa, Wagnerin Lasten Ring -tuotantoon (Bayreuth, Teatro Productions) Waldvolgelin ja Freyan rooleihin Helsingin Juhlaviikoilla 2019, Viktoria ja hänen husaarinsa -operetin O Lia Sanin rooliin (Abraham, OperArt) sekä vuonna 2020 Taikahuilun Yön Kuningattareksi (Mozart) OperArtin tuotantoon.

Kilpailumenestystä Hölttä on saavuttanut vuonna 2019 Lappeenrannan laulukilpailujen toisella palkinnolla, sekä toisella palkinnolla kansainvälisessä laulukilpailussa Havet’s Röst vuonna 2018. Hölttää ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto sekä Pro Musica -säätiö. Hölttä valittiin Richard Wagner -kulttuuriyhdistyksen vuoden 2017 stipendiaatiksi. Hölttä oli myös ehdokkaana Radio Classicin Tempo-palkinnon vuoden 2018 nuoreksi laulajaksi.

Hölttä on myös lauluyhtye Keinun jäsen, sekä toimii Tanssiorkesteri Kangastuksen laulusolistina ja pianistina. Tulevaisuudessa hän haluaisi työskennellä monipuolisesti esiintyvänä taitelijana, oopperalavoilla ja musikaaleissa sekä laulun ja musiikinteorian opettamisen parissa.

Interested?

Teatro provides customized musical performances and artist to any occasion.