Kaisa Näreranta

mezzo-soprano

– English translation available soon –

Mezzosopraano Kaisa Näreranta on monipuolinen musiikinalan ammattilainen ja muuntautumiskykyinen taiteilija. Näreranta on aloittanut muusikon uransa viulistina, mutta siirtyessään ammattiopintoihin, vaihtui pääaineeksi klassinen laulu. Näreranta on valmistunut muusikoksi Lahden Ammattikorkeakoulun Musiikki- ja draamainstituutista keväällä 2016, pääaineenaan klassinen laulu. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Sirkka Parviainen ja Taina Piira. Opintojaan hän on täydentänyt osallistumalla mm. Irina Gavrilovicin, Ritva Auvisen, Franz Lukasovskyn ja Maria Kowollikin mestarikursseille. Lied -opintojaan hän on täydentänyt mm. Heikki Pellisen ja Ilmo Rannan mestarikursseilla. Tällä hetkellä Närerannan opettajana toimii oopperalaulaja Satu Vihavainen.

Näreranta on laulanut useissa solistitehtävissä niin kuorojen, kuin orkestereiden konserttituotannoissa. Laajan äänialan omaavana Näreranta on laulanut sekä sopraano, että mezzosopraano-ohjelmistoa. Äänen kypsyessä ohjelmisto on nyttemmin vakiintunut mezzosopraanorepertuaariin. Hän on esiintynyt Bachin Johannes -passion, Mozartin Requiemin, ja Händellin Messias -oratorion sopraanosolistina, kuin myös Mozartin Requiemin alttosolistina. Ooppera- ja operettirooleista mainittakoon J. Straussin Lepakko -operetin Rosalinde ja Yö Venetsiassa -operetin Barbara, sekä oopperarooleista G. Puccinin ooppera Suor Angelican nimirooli. Syksyllä 2015 Näreranta lauloi Aino Sibeliuksen roolin uudessa musiikkidraamassa Soivaksi kirjoitettu. Teosta esitettiin Lahden Sibeliustalon lisäksi Helsingin Finlandia-talossa. Elokuussa 2017 Näreranta esiintyi Saksan Weimarin oopperastudion Don Giovanni -produktiossa Donna Elviran roolissa.

Närerannan ohjelmistoon kuuluu laajasti niin näyttämö- ja oopperamusiikkia kuin lied- ja oratoriomusiikkia. Lisäksi hän panostaa myös uuden musiikin ohjelmistoon ja on kanta-esittänyt mm. Miikka Kallion ja Miika Hyytiäisen sävellyksiä. Hyytiäisen teoksessa ’Aikainen’ Näreranta lauloi 2. Nornan roolin. Teos esitettiin vuonna 2014 Berliinissä, Helsingissä ja Lontoossa. Vuonna 2018 Näreranta esiintyy M. Aution lastenooppera Prinsessa Adalminan Kuningattaren roolissa kiertueella eri puolilla Suomea, sekä Adalgisan roolissa V.Bellinin oopperassa Norma Espoon Sellosalissa syksyllä 2018. Tammikuussa 2019 hän laulaa Berthan roolin Helsingin Oopperayhdistystyksen oopperatuotannossa Die Loreley (F. Pacius).

Kaisa Näreranta on Richard Wagner Kulttuuriyhdistys ry:n vuoden 2016 Bayreuth –stipendiaatti. Hän toimii myös Suomalainen ooppera -yhdistyksen puheenjohtajana.

Kaipuun syleilystä autuuden valoon Teatro

Interested?

Teatro provides customized musical performances and artist to any occasion.