Jouni Bäckström

– English translation available soon –

Jouni Bäckström (s. 1981) on fyysiseen teatteriin perehtynyt oopperalaulaja ja musiikkidramaturgi. Hän opiskeli laulua Helsingin Konservatoriossa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa, jossa suoritti Muusikko AMK -tutkinnon 2013. Hän valmistelee parhaillaan YAMK-tutkintoon kuuluvaa lopputyötään (Itseohjautuva laulaja – fyysisen teatterin työvälineitä oopperalaulajalle). Hän on täydentänyt koulutustaan näyttelijäntyön opinnoilla École Philippe Gaulier -teatterikoulussa Ranskassa vuonna 2015, Teatterikorkeakoulun avoimessa yliopistossa 2011-2013 sekä lukuisilla kansainvälisillä kursseilla. Vuosina 2003-2010 Bäckström opiskeli Tampereen Musiikkiakatemian sävellysluokalla.

Jouni Bäckström perusti vuonna 2014 veljensä Petri Bäckströmin kanssa Fabulous Bäckström Brothers -musiikkiteatteriryhmän ja toimii sen taiteellisena johtajana. Ryhmän ensimmäinen produktio (The Fabulous Bäckström Brothers) oli suuri arvostelu- ja yleisömenestys. Sitä on esitetty eri puolilla Suomea yli 50 kertaa ja YLE on esittänyt siitä tekemäänsä taltiointia omilla kanavillaan. Esityksen pohjalta tehty sinfoniaorkesteriversio Big Bang Siegfried kantaesitettiin Hagenin oopperatalossa Saksassa keväällä 2016. Suomessa Big Bang Siegfried on esitetty Turun Filharmonisen orkesterin ja Vantaan Viihdeorkesterin kanssa.

Bäckströmin merkittävimpiä roolitöitä viime vuosina ovat Fabulous Bäckström Brothers -tuotantojen ohella olleet Inton rooli lastenoopperassa Into parrakas vauva (KLAPS ry 2016), Herra Kookaburran rooli lastenteatteriesityksessä Herra Kookaburra ja Kukkaroo (Tanssiteatteri Auraco 2015) sekä alikersantti Lahtisen rooli oopperassa Tuntematon sotilas (Oulun kaupunginteatteri 2014).

Jouni Bäckström on vieraillut mm. Tapiola Sinfoniettan ja Avanti! kamariorkesterin solistina sekä säveltänyt ja ohjannut musiikkia mm. näytelmiin Valpurinyö (Suomen Kansallisteatteri 2010), Peer Gynt (Seinäjoen kaupunginteatteri 2013) ja Woyzeck (Kokkolan kaupunginteatteri 2010).

Interested?

Teatro provides customized musical performances and artist to any occasion.