koria täti

Vaan olen minä vielä: olen tallella. Muistatteko minua?

Helsingin Musiikkitalo
Sonore-Sali
to 22.9. klo 19
la 24.9. klo 19

Oulun kaupunginteatteri
Piki-Sali
la 1.10. klo 19

Kuusamon Kuusamotalo
su 2.10. klo 16

Turun kaupunginteatteri
ke 19.10. klo 18.30

Hämeenlinnan Teatteri
Verstas-näyttämö
pe 28.10. klo 18.30

Kouvolan teatteri
ti 22.11.

Tampere-talo
Pieni sali
la 26.11.

”Ette voi unohtaa, nimi on niin helppo: Olen Koria täti!”
Koria täti on 1960-luvun lopun jouluviikolle eteläpohjalaiseen taloon sijoittuva monologiooppera. Päähenkilö on hitaasti dementoituva vanha emäntä, joka on eristetty muusta perheestä ja suljettu omaan kamariinsa. Hän ei ymmärrä, miksi on tullut suljetuksi oven taakse yksinäisyyteen, eikä hän enää tiedä, millaista on elämä sen toisella puolen.

Koria täti on Saaristo-oopperan tuotanto, joka sai kantaesityksensä Turun kaupunginteatterissa 17.12.2021. Väkevän monologioopperan libretosta vastaa kolme kertaa Finlandia-palkintoehdokkaana ollut kirjailija Tommi Kinnunen. Aihe on henkilökohtainen sekä hänelle, että sopraano Päivi Nisulalle. Oopperan hahmo perustuu Kinnusen oman tädin naapurissa eläneeseen dementoituneeseen emäntään, joka eli lukittuna huoneeseensa perheensä toimesta. Naisen arki kului lähinnä hukattuja tavaroitaan etsien taskulampun valossa. Päivi Nisulan oma äiti oli sairastanut Alzheimeria yli kymmenen vuotta ennen kuolemaansa, joten Kinnusen ehdottaessa oopperan aiheeksi muistisairauden ja yksinäisyyden teemaa, se kävi Päiville samantien. Sävellyksestä vastaa Olli Kortekangas. Teoksen on ohjannut näyttelijä-ohjaaja Pertti Sveholm.

Koria täti kiertää Suomea Teatro Productions -yhtiön tuottamana.
Suuren kysynnän myötä Koria täti -tuotanto suuntaa kiertueelle eri puolelle Suomea muun muassa teattereihin, festivaaleille ja epätavanomaisiinkin tiloihin, sillä teos on helposti liikuteltavissa. Koria täti -oopperan musiikillinen kokoonpano on kevyt, mutta tarkoin harkittu ja tehokas – sävellys on tehty pianolle, klarinetille, lyömäsoittimille ja laululle.

Kiertueen tuottaa Teatro Productions ja tähän mennessä vahvistettu kahdeksan lisäesitystä kuudella eri paikkakunnalla. Kiertue käynnistyy Helsingin Musiikkitalon Sonore-salista, jossa teosta esitetään kahtena iltana 22.9. ja 24.9. Tämän jälkeen vuorossa ovat Oulu, Kuusamo, Turku, Hämeenlinna ja Tampere.

KORIA TÄTI

Tuotanto – Saaristo-ooppera (2021)

sävellys – Olli Kortekangas
libretto
– Tommi Kinnunen
ohjaus
– Pertti Sveholm
lavastus
– Jani Uljas
puvustus
– Tiina Valkama
valosuunnittelu
– Timo Alhanen

Koria täti – Päivi Nisula
Musiikin johto/piano
– Jukka Nykänen
Klarinetti
– Henna Jämsä
Lyömäsoittimet
– Aino Nisula

Kiertuetuotanto – Teatro Productions

ESITYSOIKEUDET ja muut yhteydenotot

Kaisa  Näreranta
Teatro Productions
+358 50 584 4876
kaisa@teatro.fi